Hírek

Közösen dolgozott fel egy régi szép népmesét a Mesebolt és a Ziránó Színház

2016. október 20., 17:31

A zöldszakállú király férfi és nő egységéről, a világok közötti átjárhatóság misztikumáról szól. A darabot október 23-ától játsszák az MMIK kamaratermében.

Közösen dolgozott fel egy régi szép népmesét a Mesebolt és a Ziránó Színház

"Legyőzöm én azt az ördögkirályt, nem lehet valami nagy a hatalma, ha patakban lakik, mint egy béka. - Nem győzöl le te semmiféle ördögöt, itthon maradsz!"

A magyar népmesekincs egyik különleges darabját dolgozta fel legújabb közös előadásában a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház. A zöldszakállú király történetét együtt választották ki.

Veres András - rendező
“A legismertebb talán az Arany János által feldolgozott Rózsa és Ibolya, tehát ez a szerelmi történet, hogy a lány és a fiú szerelmét különböző akadályok nehezítik, amiket a lány - ebben a mesében a lány - édesapja, az ördögkirály ad a fiúnak, hogy megmeneküljön. Természetesen a lány segít neki. És ez egy nagyon érzékeny, nagyon szép történet, humor is  van benne, mélység is van benne.”

Kovács Géza színházigazgató sajtóreggelin mutatta be az előadás készítőit, köztük a tervezőt, Grosschmid Eriket, akiről kiderült, hogy az általa létrehozott látvány hamar célba talált a szereplőknél. A képi világhoz írták a szöveget, amely az előkészületek során folyamatosan alakult. A különböző világok közötti átjárást megjelenítő díszlet próbára teszi a művészházaspárt.

Varga Péter - bábszínész, Ziránó Színház
“Mivel mesélők is vagyunk, meg a bábokkal és a játékkal együtt szereplők is, ezért ki-be ugrálunk a szerepekből, illetve a mesélő állapotából, és ez számunkra egy régóta használt nagyon izgalmas játékmód és mesélési mód.”

A darab zenéjét Takács Dániel szerezte, a bemutató október 23-án délelőtt 10 órakor lesz a MMIK-ban, a bábszínház kamaratermében.