MNB - 2
MNB

Hírek

Közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

2017. április 13., 16:45

A fiatalok helyes közúti közlekedésre nevelése, és a megfelelő jártasság megszerzésének elősegítése volt a legfőbb célja azoknak a közlekedésbiztonsági versenyeknek, amelyeket a napokban tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Az általános iskolásoknak szervezett Kerékpáros Iskola Kupa, valamint a Ki a mester két keréken versenyekben taroltak a sárváriak.

Közlekedésbiztonsági versenyt tartott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Mit jelentenek a táblák, mi a helyes áthaladási sorrend a kereszteződésben? – többek között ilyen kérdésekre kellett válaszolni a tesztlapokon. A versenyek a hagyományoknak megfelelően elméleti és gyakorlati feladatokból álltak.

"Az idő akkor számít, mikor hibapont azonosság van. Ez ügyességi verseny, nem gyorsasági verseny."

A versenyzők először gyalogosan végigjárták a pályát. A rendőrség közlekedésrendészeti szakemberétől jó tanácsokat is kaptak.

"Mágneses! Figyelj, hogy veszem le. Lefelé megbillentem."

Az ügyességi pályát az országos versenyek feladatsorának megfelelően állították össze.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon ezen a napon két közlekedésbiztonsági verseny is volt. Az Autóklub és a balesetmegelőzési bizottság közös versenyét 10-12 éves diákoknak tartották Ki a mester két keréken címmel.

A Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű versenyre pedig a felső tagozatosok nevezhettek. A döntőbe 13 lány és 21 fiú jutott be a megye általános iskoláiból. A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában régóta működik közlekedési szakkör.

Kozma Györgyi felkészítő tanár, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Próbáljuk a gyerekeket a biztonságos közlekedésre oktatni, ennek egyik mellékterméke, hogy versenyezünk is."

A nyolcadikos Emese gyakorlott kerékpáros, nem először versenyez.

Munteán Emese 8. osztályos tanuló, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Mindennap biciklivel megyek, de a pálya tényleg nem nehéz, sok gyakorlással meg lehet csinálni."

A Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét idén is Szabó Botond nyerte, aki úgy érzi, ezúttal jobb formában indulhat az országos versenyen, amit hazai pályán, Sárváron tartanak május közepén.

Szabó Botond 8. osztályos tanuló, Nádasdy Tamás Általános Iskola
Tavalyi szereplés nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, kicsit kiestem a formából, nem volt elég időm. De úgy gondolom, hogy idén, ha szerencsém is lesz, összejöhet úgy, ahogy szeretném.

A lányok versenyét Horváth Emma nyerte, aki szintén a Nádasdy-iskola tanulója. Az intézmény diákjai taroltak a Ki a mester két keréken versenyben is, hiszen Erdélyi Lili és Szlámer Kornél állhatott a dobogó legfelső fokára.