Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Közgazdász-képzés

Adásban volt: 2018. február 9.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ELTE szombathelyi campusa a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum két iskolájával. Ezzel az egyetem Társadalomtudományi Kara elismeri az intézményekben zajló magas szintű oktatást és fontos partnernek tekinti a két szakgimnáziumot a közgazdászképzés területén.

A tavalyi esztendőtől már nem csak elméleti közgazdaságtudományi szakok érhetők el az ELTE képzési kínálatában, mivel a szombathelyi campuson elindult a gazdálkodástudományi tanszék, és a hozzá kapcsolódó képzések. 1 év alatt a kezdeti 2-ről 6-ra bővítették a tanszék oktatói állományát és további fejlesztések várhatók. A már meglévő és a közeljövőben induló képzéseket illetően az egyetem szorosabbá fűzi a kapcsolatot a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrummal és rajta keresztül 2 tagintézményével.

Juhász Gábor - dékán, ELTE Társadalomtudományi Kar
"Azt gondolom, hogy minden egyes képzés esetében nagyon fontos dolog az, hogy legyen valamiféle jó kapcsolat a középiskolákkal, tehát legyenek olyan középiskolák, ahonnan biztos hallgatói utánpótlásra lehet számítani. Ez nemcsak a gazdálkodástudományi képzés esetén van így, hanem más képzéseknek az esetében is."  

Az egyetem és a szakgimnáziumok stratégiai együttműködése kiterjed többek között a szakmai kapcsolatok elmélyítésére, valamint a középiskolák és az ELTE által közösen létrehozott szakképzések elindítására.  

Varga Imre - egyetemi docens, SEK Gazdálkodástudományi Tanszék
"A szakgimnázium bizonyos szakágazatain végző diákok amennyiben itt Szombathelyen a társadalomtudományi karon közgazdász szakokon továbbtanulnak, akkor bizonyos tárgyaknál teljes kreditelismerést tudunk biztosítani számukra, azt gondolom, hogy ez egy nagy vonzerő lehet a diákok számomra továbbtanulási döntésnél."

A Kereskedelmi és Vendéglátói, valamint a Horváth Boldizsár Szakgimnáziumokban szakképzettséget szerzők tudása még inkább felértékelődik, hiszen számukra gyakorlatilag egyenes út vezet az ELTE Savaria Egyetemi Központjába.  

Rettegi Attila - főigazgató, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum
"Tapasztalatunk már most is az, hogy aki egy szakgimnáziumból szakirányban tanul tovább, annak valóban már az alapjai megvannak a középfokú tanulmányok során és könnyebben veszik az akadályokat, megvan az előrelépés lehetősége."

Az együttműködési szerződést aláírók kilátásba helyezték egy duális turizmus és vendéglátás képzés elindítását is, amelynek akkreditációja jelenleg folyamatban van. Várhatóan jövőre már ez a szak is szerepel az intézmény képzési kínálatában.

2018. február 09.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében