MNB - 2
MNB

Hírek

Közel az 500 forintos üzemanyag – ezt jósolják piaci szakértők

2013. szeptember 04., 17:57

A mai nappal 4forinttal drágult a benzin és 7forinttal drágult a dízel, literenként, így már 431forint a 95ös oktánszámú benzin és 440forint a gázolj, literenként, országos átlagban. Az áremelések nyomán, egyre kevesebb az autó az utakon.

Közel az 500 forintos üzemanyag – ezt jósolják piaci szakértők

431 forint a benzin átlagára szerdától, és 440forintért mérik a dízel literét. Szombathely az országos átlagnál valamivel olcsóbban juthatunk az üzemanyagokhoz, de egy-egy drágítás előtt megnő a töltőállomások forgalma.

Derkics Péter – üzemeltető, Avia Töltőállomás
„Az előző napokban, miután a közvélemény megtudja az árváltozás hírét, akkor utána megjelennek a vevők, úgyhogy lényegesen megnő a tankolás.”

Az is tendencia, hogy, ha fizetés körül drágul az üzemanyag, akkor többen tankolnak fel a drágítás előtt, míg a hónap végi drágítást megelőzően kevesebben teszik tele a tankot. Vannak, akik 500forintos üzemanyagárnál sem tudják letenni az autót.

„Muszáj lesz, mert az autót kell használni, most azért nem állíthatjuk le az autót, mert drágább az üzemanyag.”

„Én le tudom rakni, úgyhogy én busszal közlekedem, csak néha veszem elő az autót.

„Nem jól érinti a lakosságot, velük együtt engem se, de hát sajnos ez van.”

Egyes elemzők szerint, akár már idén elérheti az 500forintot az üzemanyagok ára.

Derkics Péter – üzemeltető, Avia Töltőállomás
„Hát megjósolni én sem tudom, bár volt már ilyen árszinten az üzemanyag ára, mint jelenleg is. Sajnos a tendencia azt mutatja, hogy még tovább fog nőni az ára.”

A benzin ára tavaly áprilisban, a gázolajé tavaly januárban volt az eddigi legmagasabb: akkor 450forintot kértek literenként az üzemanyagokért.