Hírek

Közel 37 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a megyében

2017. június 20., 16:58

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program első körében beadott pályázatok szerződéskötése június végéig zárul. Többek között erről is hallhattak beszámolót a Vas Megyei Államigazgatási Kollégium tagjai a Megyeházán megtartott ülésükön.

Közel 37 milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a megyében

Szombathelyen 23 fejlesztési projekt nyert támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 17 milliárd forintos keretösszegből – ezeket ismertette a város alpolgármestere a Vas Megyei Államigazgatási Kollégium soros ülésén.

Illés Károly alpolgármester, Szombathely
A projektelemek között megtalálható olyan, mint pl. a piac fejlesztése, az energetikai fejlesztés nagyon sok intézmény tekintetében, útfejlesztések, közúthálózati fejlesztések, kerékpárutak, csatorna hálózat fejlesztése 2.06 önkormányzati intézmények, pl. a városháza fejlesztése is ezek közt van.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, 2020-ig a TOP-nak köszönhetően több mint 21 milliárd forint értékben valósulhatnak meg  beruházások Vasban. Az eddigi nyertesekkel június végéig kötik meg a szerződéseket.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés
105 sikeres pályázat, 120 helyszínen eddig az eredmény, és a következő hetekben a nyár végéig kiírásra kerül a többi pályázat is.

Az államigazgatási kollégium soros ülésén a kormány közigazgatás-fejlesztési stratégiájának végrehajtásáról is szó esett.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott
Ennek része a kormányhivatalokat is érintő szolgáltató közigazgatás, amiben minden kormányhivatal érintett, itt folyamatfejlesztés, alkalmazásfejlesztések kerülnek napirendre.

Január 1-től változott az adózás rendjéről szóló törvény, a köztartozásokat az adóhatóság hajtja be, de ebben a kormányhivataloknak is van szerepe. Az eddigi tapasztalatokról, az esetlegesen szükséges változásokról is hallhattak az ülés résztvevői.