Hírek

Kötelező a maszk még tanórák alatt is az ELTE-SEK hallgatóinak

2020. szeptember 10., 21:19

Hibrid oktatás zajlik az intézményben. A termekben és a folyosókon is kevés most a diák - ők azonban szabálykövetők.

Kötelező a maszk még tanórák alatt is az ELTE-SEK hallgatóinak

A harmadéves angliszika szakos hallgatók a kortárs irodalomról tanulnak. A szemináriumon a megfelelő védőtávolság miatt az oktató most nem kell, hogy viselje a maszkot. A fiatalokra is több szabály vonatkozik.

Andilkó Fruzsina
“Külön kell ülni, kihagyunk egy helyet, hogy meglegyen a távolság, viselni kell a maszkot, rendesen, felhúzni az orra, hát ami egy kicsit kényelmetlen, mert ugye szemüveg miatt bepárásodik, meg nehéz lélgezni egy kicsit.”

A nagy létszámú előadásokat - a tavaszi járványhelyzethez hasonlóan - online tartják meg, a szemináriumokon - azaz a kis létszámú, interaktív órákon - személyesen jelen lehetnek a hallgatók, tanárok. Erre nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok is vágytak.

Bődi Edit - főiskolai docens - ELTE-SEK Angol nyelvi és irodalmi tanszék
“Mivelhogy kevesen vannak a hallgatók, és szét tudjuk őket ültetni, mint látható, egy-egy hely kimarad, ez egy kontakt óra, és remélem, hogy így is marad, vagy legalábbis olyan hosszan, mint lehetséges, ez felüdülés ahhoz képest, hogy online tanítok, igazából így is tanítok, úgy is tanítok, online, örülök, hogy náluk ez megvalósulhat, legalábbis el tudtuk kezdeni kontaktban!”

Az egyetem folyosóin is kevés a hallgató, hiszen az online térben vannak.

Horváthné Molnár Katalin - igazgatóhelyettes - ELTE BDPK
“Külön kell arra figyelni, hogy a termekben nem töltjük fel teljesen a tantermi befogadó kapacitást, alapvetően felezzük a kapacitást, és a hallgatóinkat a minisztériumi szabályozás alapján, az ELTE utasítása alapján, és saját ajánlásunk alapján arra kérjük, hogy maszkban legyenek zárt térben is, a folyosón is, a tanteremben is, hiszen ezzel tudjuk egymást védeni.”

Az egyetem pedagógusai között is vannak veszélyeztetettek, de csak 1-2 tanár kérte a kizárólagos online oktatás lehetőségét. A hallgatók között is akad, aki egészségügyi gondokkal küzd: közel három tucatnyi diák nem tud bejönni az órákra a járványidőszakban.