Hírek

Köszönet az óvodavezetőknek

2019. december 11., 14:01

Az óvodavezetők egész éves munkáját ismerte el és köszönte meg Nemény András a városvezetés nevében. A polgármester abban bízik, hogy a köznevelési intézmények a jövőben is bátran támaszkodnak az önkormányzatra.

Köszönet az óvodavezetőknek

Valamennyi óvodavezető megjelent a Városháza kistanácskozójában tartott szerda délelőtti eseményen. Munkájuk - kollégáikkal együtt - meghatározó a gyermekek jellemfejlődésében, hiszen a kicsik a bölcsődei gondozást követően az óvodákban szerzik elsődleges, alapvető ismereteiket az őket körülvevő világról. Az új városvezetés ígéretet tett, hogy mindent megtesz azért, hogy az intézmények szükségleteit kielégítsék.

Nemény András - polgármester
"Minden feltételt meg kell adnunk és meg is adtunk egyébként a múltban és az elmúlt 10 hónapban közösen döntöttünk, és minden óvodafelújítást és kérést támogattunk, így fogunk tenni a jövőben is. Vannak nehéz pontok, mint az Aréna óvoda esete, de itt sem haboztunk. Azt mondtuk, hogy rögtön megadjuk a forrást, minél előbb el tudjon indulni az óvoda és ez igaz lesz minden más kérésre. Rendszeres találkozókat szervezünk az óvodavezetőkkel."

A nehézségek és az intézményt övező csend ellenére folyamatosan zajlik az Aréna Óvoda felújítása. A gyerekek nevelőikkel ugyan már 2017-ben kiköltöztek az épületből, a munkálatok csak idén nyáron kezdődtek. Az időközben felmerülő plusz költségeket pedig kipótolta az önkormányzat.

Bőczénné Taletovics Katalin - vezető, Aréna Óvoda
"Nagyon jó ütemben haladnak a munkálatok, megkaptuk az engedélyt, illetve a szakértői véleményt az előzőleg felmerült problémára, tehát a munkások ugyanolyan gőzerővel dolgoznak, mint azelőtt, senki nem vonult le az épületről, belül dolgoznak és emiatt talán nem látszik kívül a munkálat és ezért gondolják azt az emberek, hogy esetleg leálltak a munkálatok. Nem álltak le."

A tervek szerint tavasszal végeznek a szakemberek a felújítási munkálatokkal, és nyártól költözhet ismét élet az Aréna utcai óvodába.