Hírek

Kőszegi advent

2019. december 10., 14:58

Megnyíltak a történelmi belváros kapualjai – natúrparki kézművesek kínálták portékáikat ezen a hétvégén a kőszegi Jurisics téren. A forraltbor, tűz, mézeskalács, kulturális programok és bensőséges hangulat a szombathelyieket is vonzotta.

Kőszegi advent

A kőszegi Jurisics tér maketten, és a történelmi belváros (9.04) már élettel teli. Az adventi hétvégéken tematikus programokat szervezett ide a város. A középkor után ezúttal a natúrparki termelők és kézművesek mutatkozhattak be. Népszerű volt a mézeskalács, a sült gesztenye és a forraltbor is.

ifj. Frank János – borász
„Édesapámnak a mézéből hoztam ki egy kis kínálatot, és a boraimat, a palackos boraimat, illetve a nyersbort, illetve a forraltbort. Vörösborból készítem ilyenkor a forraltbort, és az ilyenkor a sláger.”

Többen Szombathelyről érkeztek a kőszegi adventre.

Buzás János
„Ez itt egy ilyen bensőségesebb dolog, megnézzük, kíváncsiak voltunk rá.”

Nagyné Cser Éva
„Szeretjük Kőszeget nagyon. Minden évben eljövünk meglátogatni és muszáj volt látni ilyenkor is.”

A bőrdíszműves be is mutatja a mesterségét, a Hősök Tornyának képét nyomja bele a bőr kulcstartóba.

Solymos Norbert – bőrdíszműves
„Szombathelyről jöttem, előző években más városokban voltam. Elég hangulatos ez a kis hely. Szombathelyi vagyok, közel is van, ezért gondoltam, hogy megpróbálom itt a vásárt.”

Az adventi hangulatról a natúrparki finomságok mellett az őrtüzek, valamint a Szent Imre templom oldalánál felállított betlehem és a második hétvégén evangélikus istentisztelet gondoskodott. A tematikus programok folytatódnak.

Győrffy Gábor – turisztikai menedzser, Kőszeg
„A harmadik hétvégére, a forraltboros kőszegi adventre megrendezzük a kőszegi borászok forraltboros versenyét azzal, hogy akik jönnek, próbát tesznek és szavaznak, közülük kisorsolunk a kőszegi borosgazdák egy-egy kiváló karácsonyi palack borát.”

Az utolsó hétvége majd a karácsony jegyében telik, fellépnek a kőszegi fúvósok, a Concordia Énekegyesület és a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes is.