MNB - 2
MNB

Hírek

Korszerűsítik Szombathely közelekedési hálózatát

2014. október 20., 19:52

Az állami adósságkonszolidációt követően a bevételekből utak, járdák felújításába kezdhetett az önkormányzat.

Korszerűsítik Szombathely közelekedési hálózatát

A javítgatások után végre komolyabb rekonstrukcióra is sor kerülhet Szombathely útjain, új beruházások is megvalósulhatnak. Csütörtökön megtörtént a Saághy István utca műszaki átadása. Az útszakaszt mintegy 53 millió forintból tették rendbe, megújult az út és a járda burkolata.

Az Aréna utca kivitelezése is folyik, közel negyven millió forintot fordítanak erre. Megoldódik az óvoda és iskolák körüli parkolási probléma, ami most még sok fejfájást okoz az közlekedőknek. A szomszédos Thököly utcai gyalogátkelő csúszásgátló burkolatot kapott.

Lakézi Gábor – vezető, Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztály
„Emellett számos járda felújítását kezdték meg a közelmúltban a kivitelezők, így pl. a Deák Ferenc utcában illetve a kórház melletti járda kivitelezése van folyamatban és a Pázmány Péter körúton is járdaépítés zajlik a Joskar-Ola lakótelepen. A közeljövőben pedig megkezdik a Szt. István király utcában a vasúti átjáró környékén a járdaépítést.”

Európai uniós támogatással az Integrált Városfejlesztési Stratégia keretében több mint 95 millió forintból épül új körforgalom az Óperint és a Dózsa György utcák kereszteződésében.

Nagy István – műszaki főmérnök, Meliorációs és Rekultivációs Kft.
„Jelenleg az aszfalt kötőréteg építése folyik. A kopóréteget várhatóan 27-én hétfő napon szándékozunk csinálni. Teljes lezárás lesz mind a négy ágon, ezt majd a volánnal természetesen közöljük. A végső befejezési határidő november 26.”

A Csónakázó-tó környékén sétány- és hídépítés kezdődött, közvilágítást telepítenek, és az emlékmű melletti parkoló felújítása is javában tart.

A Herényi temető környékén több beruházás is kezdődik hamarosan. Járdafelújítás lesz a Tulipán utcában, valamint kavicsozás szükséges a temető előtti egyenetlen, gödrökkel teli területen. A projekt másik része a temető belső közvilágításának kiépítése, valamint zajlik az a kisajátítási eljárás, aminek eredményeképpen bővítik a temető területét. A rendelkezésre álló hely a koporsós temetésre elfogyott, a területen jobbára már csak urnás temetés lehetséges.