Hírek

Korszerűsítették a Bokréta Bölcsőde épületét

2018. szeptember 20., 14:39

538 bölcsődei férőhelyből 220 újul meg a közeljövőben több mint 250 millió forint értékben Szombathelyen. Ez 3 városi intézményt érint. A projektben szereplő bölcsődék közül elsőként az 1978-ban épült, 40 éves Bokréta Bölcsőde épületét korszerűsítették. A fejlesztések célja az épületek energiaszükségleteinek csökkentése.

Korszerűsítették a Bokréta Bölcsőde épületét

Az 5 tagú Thalen Consort névre hallgató fiatal együttes mellett a kis bölcsisek is felléptek az átadó ünnepségen. A Bokréta Bölcsődében lezajlott felújítási munkálatoknak köszönhetően 78 gyermek számára vált komfortosabbá az épület. Megvalósult a tető- és homlokzatszigetelés, ami nemcsak esztétikailag emeli a bölcsőde külső megjelenését, hanem a korábbi fűtéskorszerűsítéssel együtt elősegíti az intézmény energiaköltségeinek csökkenését is.

Pósfainé Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
"Egy több éves probléma oldódott meg, ez pedig a csatornahálózat teljes cseréje. Ez úgy gondolom nem egy olyan feladat, amit egy éves költségvetésből vagy egy karbantartási keretből meg lehet oldani és valóban az sem volt megoldás, hogy több éven át próbálkoztunk rövidebb szakaszok cseréjével."

A több mint 40 éves csőhálózatot a szakemberek kiásták és ezzel együtt a vízvezeték hálózatot is kicserélték. Kialakítottak egy új főbejáratot is, amit a belső terek korszerűsítésével együtt akadálymentesítettek. Emellett az épület folyosója új nyílászárókat kapott. A felújítási munkálatok összköltsége 77 millió forint volt. A fejlesztés pályázati támogatással valósult meg.

Puskás Tivadar - polgármester
"A Társadalmi Operatív Program keretében a bölcsődék felújításával is foglalkoztunk és mintegy 254, majdnem 255 millió forint jutott erre. Ez a bölcsődék energetikai felújítását jelenti."

A Bokréta Bölcsődéhez hasonló hamarosan a Csodaország és a Kuckó Bölcsődékben is elkezdődnek az energiaköltségek csökkentését szolgáló fejlesztések.