MNB - 2
MNB

Hírek

Környezetvédelmi szakmai konzultációt tartottak

2017. március 29., 16:37

Veszélyes anyaggal foglalkozik több vasi cég is - ezzel kapcsolatban azonban folyamatosan a jogszabályok. Emiatt szervezett szakmai konzultációt a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány a katasztrófavédelem szakembereivel közösen.

Környezetvédelmi szakmai konzultációt tartottak

A veszélyes anyagokra vonatkozó uniós irányelvek, a hazai jogszabályok, illetve a nemzeközi szabványok többször változtak az elmúlt időszakban -  emiatt hívták össze a környezetvédelmi és katasztrófavédelmi konzultációt.

Mészáros György - kuratóriumi elnök, Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány
“Általában a veszélyes anyagokkal foglalkozó cégek vannak itt, akik vagy raktározás, vagy szállítás alkalmával intézik ezeket a dolgokat. De nemcsak a katasztrófavédelem, hanem az energiagazdálkodás is itt van, pesti előadóval.”

A fórumon 35 érintett cég képvielője vett részt. A biztonság, és persze a büntetés elkerülése is lényeges a veszélyes anyagokkal foglalkozó cégeknek.

Kuglicz Balázs - minőségirányítási vezető, Zoll-Sped Kft.
“Fontos az, hogy nekünk is üzemzavar-mentes tevékenységünk legyen, tehát ne essen ki se bevétel, se más, illetve hogy büntetést se kapjunk emiatt, illetve hogy itt veszélyes anyagokról beszélve életekről, környezetvédelemről van szó, tehát nagyon fontos ezen előírások pontos betartása.”

Az alapítvány ötödik éve szervez hasonló előadásokat, fórumokat a veszélyes anyagok és a gyártási  foylamatok során létrejött veszélyes melléktermékek raktározásával, szálításával foglalkozó cégek számára.

Bognár Balázs - katasztrófavédelmi igazgató
“A katasztrófavédelem fontosnak tartja, hogy a szabályok egységes értelmezése érdekében a hatósági munkát végző szakemberek, illetve maguk az üzemeltetők is ugyanazt értsék az egyes rendelkezések alatt.”

A jogi szaknyelv ugyanis könnyen félreérthető - hangzott el az előadáson. A katasztrófavédelemi igazgatóság munkatársait bármikor megkereshetik őket kérdéseikkel az érintettek. A szakemberek segítenek a szabályok, előírások megértésében és betartásában.