Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Környezetvédelmi oktatóanyag készül

Adásban volt: 2018. november 20.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A vízzel és a környezetvédelemmel kapcsolatos korszerű oktatóanyag kidolgozásába fogott az egyházasrádóci általános iskola. A szombathelyi tankerülethez tartozó intézmény és nemzetköz partnerei egy pályázaton nyertek komoly forrást ahhoz, hogy 12-14 éves gyerekeknek és tanáraiknak készítsenek szemléletformáló tananyagot.

Iskolák, egyetemek és környezetvédelmi cégek képviselői tanácskoztak a Nagy Lajos Gimnáziumban egy közel 3 éves közös munka kezdeteként. Az egyházasrádóci általános iskola koordinálja egy olyan korszerű, interaktív oktatási program kidolgozását, amelynek középpontjában a víz, és az annak megóvását célzó szemléletformálás áll.

Süle Erika - igazgató, Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola
“Úgy gondoljuk, hogy a gyerekek keveset tudnak arról, hogy miért is fontos számukra ez, és mit is lehetne tenni a víz védelméért. A másik oldal pedig a pedagógusok, akiknek viszont segítséget szeretnénk nyújtani egy olyan tananyag kidolgozásával, és a hozzá kapcsolódó módszertani segédanyaggal, e-learninggel, hogy ezt a témát hatékonyan, eredményesen, érdekesen tudják majd oktatni.”

Cseh, szlovén és görög partneriskolák is részt vesznek a munkában, az oktatási intézményeket pedig egy-egy szakmai szervezet is támogatja. Az egyházasrádóciaknak egy nagykanizsai cég segít.

Cseke Bence - külügyi koordinátor, Imro DDKK Nonprofit Kft.
“Több tantárgyra kiterjedő tananyagot dolgoztunk ki, alapvetően ez négy tantárgyat fed le, a kémiát, a földrajzot, a művészeteket és a biológiát. És van egy horizontális elem, ami mindezt összeköti, ez a vízügyi kezelés, vízügyi menedzsment. És mindegyik tantárgyban a víz fókusz környezeti nevelés elemeit emeljük ki.”

Nem mindennapos, hogy egy vidéki kis iskola ilyen nagyívű nemzetközi projektben vesz részt, bátorságukat a fenntartó is értékeli.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerület
“Nekünk ez egy nagyon fontos dolog, hogy mindenkinek lehetőséget, esélyt adjunk, és nagyon szívesen támogatjuk azokat az iskolai kezdeményezéseket, amelyek várhatólag nagyon komoly eredményeket fognak hozni. Mi hiszünk abban, hogy ezek a jó gyakorlatok nemcsak ebben az iskolában, hanem akár a tankerület többi iskolájában is lehet majd a továbbiakban alkalmazni.”

A Tempus Közalapítvány Erasmus + programjából mintegy 310 ezer eurós, azaz közel 100 millió forintos támogatást kapott a kezdeményezés.

2018. november 20.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében