MNB
MNB - 2

Hírek

Környezetbarátok Bálja

2019. február 18., 15:17

Tökéletes összhangban működik a környezetével, fejlesztéseinél fő szempont a környezettudatosság, kiemelt figyelmet fordít a munka- és egészségbiztonságra. Többek között ezekkel a törekvésekkel érdemelte ki a Környezetbarát munkahely díjat a MAM-Hungária Kft. Az ÖKO-Skála Tanácsadó Iroda a hétvégén rendezte meg jótékony célú bálját a környezet védelmét fontosnak tartó vállalkozások számára. Itt adták át az elismerést.

Környezetbarátok Bálja

A környezet védelme közös cél kell, hogy legyen, hiszen az hosszú távon határozza meg az életünket. Fontos, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Környezetbarátok Bálját a szervező. A társasági eseményen ismerik el azoknak a  munkáját, akik az elmúlt időszakban sokat tettek a környezet védelméért.

Mészáros György – igazgató, ÖKO-Skála Tanácsadó Iroda
Van egy regionális munkacsoportunk, amelynek tagjai a nagyobb cégeknek a környezetvédelmi felelősei, vagy ISO-szakemberei, akik majdhogynem üzemlátogatásként nézik meg azokat a pontokat, ami példamutató.

A régiós munkabizottság döntése alapján kapta meg idén a Környezetbarát Díjat Kránitz Tiborné, aki 2011-től a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ titkáraként sokat tett a térségi környezetvédelemért, a fiatalok környezeti neveléséért.

Kránitz Tiborné
Az, hogy az ember elkötelezett a környezetvédelem iránt, ez alapvető dolog. A közösségért. Az egész életemet végig kísérte a közösségért való tenni akarás, és a tevékenység.

Napelemek a tetőn – több százat szerelt fel a vaskeresztesi gyár legutóbbi, 2,5 milliárd forintos beruházásának részeként. Megújuló energiából fedezik már áramfelhasználásuk jelentős részét. A vállalatok közül a szakmai grémium a cumigyárként ismert cég tevékenységét tartotta érdemesnek a díjra, így már nem csak a családbarát, hanem a környezetbarát munkahely címet is viselhetik.

Pungor László – minőségirányítási vezető, MAM-Hungária Kft.
Nagyon sok mindent tettünk nem csak a környezetvédelem, hanem a társadalmi felelősségvállalás terén is. Az elmúlt években rengeteg olyan beruházásunk volt, amikor az elérhető legjobb technológiákat, folyamatokat építettük be a működésünkbe. Továbbra is azt gondoljuk, hogy legfőbb értékünk az ember. 15.01

A Környezetbarátok bálján Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy  jó úton halad a megye környezetvédelme. A Falco beruházásának köszönhetően jelentősen javul a megyeszékhely levegőminősége, a még idén elkészülő dozmati víztározó pedig nem csak árvízvédelmi szempontból meghatározó, ugyanis az Aranypatakon keresztül a Csónakázó-tóba megtisztult víz érkezik majd.

A rendezvény bevételét környezetvédelmi programok szervezésére fordítják.