MNB
MNB - 2

Hírek

Kórház-PTE megállapodás

2012. június 18., 17:33

Megújították a Markusovszky-kórház és a Pécsi Tudományegyetem között évtizedek óta fennálló együttműködési megállapodást, így az intézmény továbbra is oktatókórházként részt vesz az orvosképzésben. Évente 80-100 hallgató fordul meg az egyes osztályokon. Ők amellett, hogy segítik az ott dolgozók munkáját, utánpótlást is jelentenek a kórház számára.

Kórház-PTE megállapodás

A Markusovszky-kórház 1967 óta oktatókórház. Az intézmény mind a 33 osztálya fogadja az orvostanhallgatókat. Ezt a címet általában ötévente meg kell újítani, és tartalommal megtölteni. A Pécsi Tudományegyetemmel ma írták alá az erről szóló együttműködési szerződést, és hamarosan a tábla is a helyére kerül.

Prof. dr. Nagy Lajos - vezérigazgató főorvos, Markusovszky-kórház
"Az egyetem vezetése a kórház vezetésével együtt mérlegeli, mely osztályokon abszolút alkalmas a személyzet az orvostanhallgatók oktatására, előre megállapodunk milyen gyakorlati időt tudnak itt eltölteni."

A magyar orvosképzés világszínvonalú - hangzott el az ünnepségen, ebben nagy szerepe van a kórházakban zajló, minőségi gyakorlati oktatásnak: hiszen a hallgató a betegágy mellett tanulja meg igazán a szakmát.

Prof. dr. Miseta Attila - dékán, PTE-ÁOK
"Számunkra a gyakorlati képzésben jelent sokat a kapcsolat, ami a szombathelyi Markusovszkyhoz fűz minket, hiszen az orvosképzés megmaradt olyan oktatásnak, ahol a tanár-diák, diák-beteg kapcsolat rendkívüli módon fontos."

A gyakorlati képzés ideje alatt közvetlen kapcsolat alakul ki a kórház és a hallgató között, sokan a szakvizsga után ide jönnek dolgozni, ezért az oktatómunka az utánpótlás szempontjából is fontos. Az együttműködés keretében az egyetem ingyenes PhD képzést biztosít a kórházi dolgozóknak.