MNB
MNB - 2

Hírek

Könnyeikkel küzdő tűzoltók - utolsó útjára kísérték a "Parancsnokot"

2013. szeptember 19., 18:03

Több százan kísérték utolsó útjára a vasárnap váratlanul elhunyt Krizmanics Ferenc tűzoltó alezredest. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét Pintér Sándor belügyminiszter ezredessé léptette elő.

Könnyeikkel küzdő tűzoltók - utolsó útjára kísérték a Parancsnokot

Több százan, de talán több ezren is búcsúztak a Jáki úti temetőben a 48 évesen váratlanul elhunyt Krizmanics Ferenctől. A tűzoltók munkájuk során számos alkalommal néznek szembe a halállal, most könnyeikkel küszködve vettek búcsút parancsnokuktól.

A búcsúbeszédekben elhangzott: "Feri nem csak hivatásában, hanem az élet minden területén teljes odaadással és emberséggel tette a dolgát. A tisztességes munka jó példája, személyes hős volt."

Göncz Szabolcs az egykori parancsnok közvetlen munkatársa versbe öntve emlékezett a közös munkára, a Krizmanics Ferenc vezette csapat közös eredményeire.

A katasztrófavédelem saját halottjának tekinti a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét, akit évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréseként Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára Pintér Sándor belügyminiszter posztumusz ezredessé léptetett elő.