Hírek

Komoly változások az SZKKA-nál

2018. augusztus 15., 15:56

Jelentős igazolások, kiváló szakmai és gazdasági háttér - elméletileg minden adott ahhoz, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt női másodosztályú kézilabdacsapata idén végre kiharcolja a hőn áhított első osztályú tagságot. A cél elérése érdekében a vezetőedző szerint eddig minden a terveknek megfelelően halad a felkészülés során.

Komoly változások az SZKKA-nál

"Ugyanezt, zárt láb, 8-as formát rajzolsz a lábaddal, 8-asat. Figyelj, hopp!"

Gőzerővel készül az új szezonra az SZKKA 18 fős kerete. A nyári alapozási időszakban a szakmai stáb a kondíció fejlesztésére és a játék megkomponálására helyezte a hangsúlyt.

Marosán György - vezetőedző, Swietelsky-SZKKA
"Ott tartunk, ahol kell, tehát a tervek szerint haladunk. Nagyon fontos, hogy szinte minden nap úgy tudtunk lefeküdni, hogy tiszta lelkiismerettel elvégeztük azt a megfelelő munkát, ami a céljainkhoz kell, ennek nagyon örülök. Ebben a legnagyobb dolog az, hogy partnerek a játékosok, kitalálhatnék én bármit, hogy ha ők ezt nem olyan mentalitással csinálnák."

Az SZKKA 9 új játékost igazolt. Mások mellett a Vácról érkező junior VB-győztes (07:06-) Hornyák Bernadett, a korábban a Dunaújvárost erősítő beálló, (09:08-) Moutsogianni Theodóra, és tavaly még az MTK kapuját őrző (08:28-) Terenyi Bianka is a szombathelyi alakulatot erősíti.  

Terenyi Bianka - kapus, Swietelsky-SZKKA
"Furcsa volt itt Nyugaton, meg a várost megszokni, de nagyon szimpatikusak a lányok is, és szerintem nagyon jó az eddigi közös munka mind az edzőkkel, mind a lányokkal. Szerintem nagyon összetartóak vagyunk."

A szakemberek szerint minden adott ahhoz, hogy a csapat ismét megcélozza az NBI-be való feljutást, dacára annak, hogy a játékoskeret átlag életkora 21,5 év.

Pődör Zoltán - ügyvezető elnök, Swietelsky-SZKKA
"Bízom benne, hogy tudjuk venni, és a sérülések elkerülnek idén minket, ez lesz a  a legfontosabb cél, hogy próbáljuk forgatni a csapatot, egy kicsit próbáljuk tehermentesíteni. Lesz 1-2 erős ellenfél, akikre oda kell figyelni, úgy gondolom, nagyjából kiegyensúlyozott lesz a bajnokság."

Gárdony, Mohács, Szekszárd és Kozármisleny - várhatóan ezek az együttesek lesznek az SZKKA legnagyobb riválisai a feljutásért folyó harcban. Közülük éppen a Mislennyel randevúznak majd a szombathelyiek a bajnokság nyitófordulójában szeptember 16-án.