Hírek

Komoly erősítésekkel várja az SZKKA az NBI-et

2019. július 11., 22:50

Hét új játékossal a soraiban vág neki az új női élvonalbeli szezonnak az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A legfontosabb cél a bentmaradás, amelynek elérésére minden esély megvan, hiszen nagy nevekkel erősített a szombathelyi alakulat. Rövid szünet után a héten elkezdte a csapat a felkészülést az új szezonra.

Komoly erősítésekkel várja az SZKKA az NBI-et

Marosán György lányai az Aréna Savariában vetették bele magukat az izzasztó felkészülési munkába. A csapat vezetőedzőjének nincs egyszerű feladata, hiszen a meglévő magyar játékosokból és az újonnan érkezettekből egy új ütőképes csapatot kell összegyúrnia.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Én úgy gondolom, hogy nem lesz gond, befogadóak a játékosok. Két napja azért már már dolgozunk, tehát a labda még minimális mértékben került elő, leginkább medicin formájában, a mai nap már kézilabdával fogunk foglalkozni teljes egészében. Én úgy gondolom, hogy nyitottak rá a játékosok és menni fog én bizakodó vagyok."

Az SZKKA mesterének minden oka megvan a bizakodásra, hiszen minőségi játékosokkal sikerült megerősíteni a keretet. Szombathelyen folytatja pályafutását a korábbi magyar válogatott (04:47-) Mayer Szabina, a többszörös ukrán bajnok Lilja Gorilszka, a szerb irányító Ivana Mitrovics, a VB-ezüstérmes hálóőr Tomasevics, (06:31-) a hórihorgas szintén VB-ezüstérmes Biljana Filipovic-Bandelier, Sipeki Flóra (07:47-) és a Bajnokok Ligája győztes Dijana Jovetic is.

Dijana Jovetic - játékos, SZKKA
"Remélem, hogy megmaradunk az NB I-ben. Ismerek pár játékost, most kell kialakítanunk a saját kézilabdánkat, össze kell csiszolódnunk. Most még csak a kezdeti fázisban vagyunk, de talán pár nap múlva már gördülékenyebb lesz minden."

A 2019-2020-as első osztályú női kézilabda bajnokság nyitófordulójában Kisvárdán kezdenek Marosán György tanítványai szeptember 1-jén. Az első hazai mérkőzésen pedig az EHF-kupa győztes Siófok vendégeskedik majd Szombathelyen.