MNB - 2
MNB

Hírek

Költöznek a szakrendelők

2015. október 27., 17:16

Jövő év elején a Vérellátó épületébe költöztetik át a rendelőintézetben működő járóbeteg-szakrendeléseket, valamint a tüdőgondozót. A Markusovszky Kórház csaknem 1,7 milliárd forint uniós és állami támogatást nyert a költséghatékonyabb és szervezettebb betegellátás megvalósítására. A program részeként teljesen megújul a körmendi kórház. Megtartották a hivatalos projektzárót.

Költöznek a szakrendelők

A régi SZTK épülete már annyira rossz műszaki állapotban van, hogy nem éri meg felújítani, fenntartása drága, felszereltsége elavult. Az itt működő járóbeteg-szakrendelők egy részét az elmúlt években fokozatosan a kórházba költöztették át, néhány hónapon belül pedig a többi is elkerül a Március 15. térről: jövő januártól a Vérellátó épületében fogadja a betegeket a fogászat, a bőrgyógyászat, a reumatológia, a nőgyógyászat és terhesgodozás, a belgyógyászat, a foglalkozás-egészségügy valamint az audiológia.

Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Kórház
"Ez már egy törekvés volt, ez most befejeződött. A rendelőintézetet gyakorlatilag feladjuk, ott további ellátás nem lesz. Még egy telephely megszűnik, ami számunkra fontos, a tüdőgondozó és tüdőszűrő, ami beköltözik a vérellátóba. Centralizáltabb működés jön létre."

Miután a vérellátás rendszere átalakult, a vérellátó hatszintes épületének jó része kihasználatlanná vált, ezért adódott az ötlet, hogy ide költöztetik a szakrendelőket. Mindezt alapos felújítás előzi meg, amely május óta tart. Egyes részlegeken már tart a próbaüzem.

Máté Péter - projektmenedzser
"Kicserélésre kerültek a nyílászárók, hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a gépészeti vezetékeket, villamoshálózatot és a teljes belső nyílászárókat, csempézett, festett részek megújultak. Egy korszerű épület lett."

Ezáltal jobb környezetbe kerülnek a betegek, a kórház jelentős rezsiköltséget takarít meg, valamint térben közelebb kerül egymáshoz a fekvő- és járóbeteg ellátás. A Vérellátó udvarán 100 ingyenes parkoló áll majd a betegek rendelkezésére. Egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően új fogászati kezelőegységet állítanak üzembe, a tüdőszűrést pedig új digitális röntgenkészülék szolgálja majd.