MNB
MNB - 2

Hírek

Kívül-belül korszerűsítették Bercsényi-iskolát

2018. október 15., 15:48

Újabb szombathelyi oktatási intézmény újult meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. A Bercsényi Miklós Általános Iskolában 4 hónapon keresztül zajlottak az átépítési és korszerűsítési munkálatok, amelyek befejeztével az intézmény immár mindenben megfelel a 21. század elvárásainak.

Kívül-belül korszerűsítették Bercsényi-iskolát

A 2. b-sek zenei, táncos produkciója is hatalmas sikert aratott a rendezvényen, amelynek keretében a bercsényis diáksereg egy része, a pedagógusok, valamint a város és a tankerület elöljárói együtt ünnepelték meg azt, hogy a 35 éves iskola kívül-belül megújult. Az előzményekről a tankerület igazgatója beszélt, aki a szülői szervezet révén szembesült a hiányosságokkal.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerületi Központ
"Megjelent egy olyan pályázat, amelyet pont az ilyen típusú, építési engedélyhez nem kötött beruházásokat, fejlesztéseket támogatja. Mi ezt a pályázatot beadtuk, a Bercsényi-iskola vonatkozásában és alig másfél hónappal a beszélgetés után meg is kaptuk a döntést arra vonatkozólag, hogy 121 millió forint értékben ezt az iskolát fel tudjuk újítani."

A tankerület minden második iskolai épülete megújul a közeljövőben - mondta Puskás Tivadar polgármester, és hozzátette, hogy a város az óvodák korszerűsítésére mintegy 1,1 milliárd forintot fordít. A döntéshozók és az oktatási szakemberek közös feladata, hogy megteremtsék azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a magas szintű szakmai munkát az intézményekben - fogalmazott Szombathely országgyűlési képviselője.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"Építünk, aztán karbantartunk, mire a végére érünk kezdhetjük elölről. Így ven ez a középületekkel, a gyerekintézményekkel, iskolákkal, egészségügyi létesítményekkel, mindennel, ez az életünk, akinek a felelősség a vállára helyeztetett, hogy jó gazda módjára gondoskodjon a rábízottakról."

A beruházás megvalósításával komfortosabbá és élményszerűvé válik a pedagósusoknak a tanítás, a diákoknak pedig a tanulás.

Beke Eszter - intézményvezető, Bercsényi Miklós Általános Iskola
"Az épület, a berendezések, a modern technikai eszközök, a modern szemléltető eszközök mind-mind egy sikeres oktatásnak a tárgyi eszközrendszerét biztosítják."

Az esemény végén a meghívottakat körbevezették a megújult iskolában. A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, a belső terek új színezést és szalagparkettát kaptak. Minden tanterembe kerültek új digitális eszközök. Emellett a tornaterem folyosóját meleg sportburkolattal látták el, valamint korszerűsítették a vizesblokkokat is.