Hírek

Kiütötte ellenfelét a SzoESE kosárlabda-csapata

2021. február 17., 13:53

Kéri Péter tanítványai a soproni SMAFC együttesét látták vendégül a fiú egyetemi bajnokságban és a találkozón végig vezetve fölényes, 37 pontos győzelmet arattak.

 

Kiütötte ellenfelét a SzoESE kosárlabda-csapata

Jó formában várta a SMAFC elleni mérkőzést a listavezető Szombathelyi Egyetemi SE kosárlabda-csapata, ugyanis múlt héten 76 pontos győzelmet arattak a fiú egyetemi bajnokság nyugati csoportjában. 01:40- Esélyeshez méltóan kezdte a meccset a fehérmezes SzoESE, már hat perc játék után átlépte a tízpontos különbséget. 03:35 - Nagyon sültek távolról a szombathelyi kezek, így már az első negyedben tetemes előnyre tett szert. A vendégek eléggé beragadtak, az első etap végén 27-2-re vezetett a SzoESE. (04:13)

A második negyedet jobban kezdte és csökkenteni tudta a különbséget a soproni csapat. Nagyon kevés pont született a folytatásban, sokat hibáztak támadásban a mérkőző felek. A nagyszünetben 36-8-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed elején nehezen talált a gyűrűbe a SzoESE, öt perc alatt mindössze 3 pontot dobott. 14:15 - A rövidzárlat után aztán újra lendületbe jöttek, átlépték a 30 pontos különbséget is, amivel végleg eldöntötték a mérkőzést. A zárófelvonásra már nem maradtak izgalmak, a találkozó inkább már egy edzőmeccsre hasonlított. A szombathelyiek végül 37 ponttal, 67-30-ra nyertek, hetedik győzelmükkel maradtak a tabella első helyén.

Schveighoffer Péter - kosárlabdázó, Szombathelyi Egyetemi SE
“Szerencsére eléggé meg tudtuk húzni főleg az elejét a meccsnek. A végén már egy kicsit kiengedtünk, látva az eredményt. Az elkövetkező meccsekre gyakorlunk és a későbbiekben ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Jó felkészülési meccs volt, várjuk a folytatást. “

A szombathelyiek trénere elárulta, mennyire volt elégedett csapata teljesítményével.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Az első negyedben nyújtott játékkal maximálisan, nagyon jól védekeztünk és a támadásunk is jól működött. Utána két negyedig a támadójátékunk eléggé döcögős volt, a védekezéssel nem lehetek elégedetlen. Függetlenül attól, hogy milyen játékerőt képviselt az ellenfél, 30 pontot kaptunk, szóval ez teljesen rendben van.”

A SzoESE jövő kedden harmadik helyezett, pécsi PTE-PEAC otthonában játszik fontos rangadót.