Hírek

Kiütéses Viktória győzelem

2018. április 25., 14:56

Szabályos gólfesztivált rendezve 7:0 arányú győzelmet aratott az Újpest ellen a Haladás-Viktória FC NB I-es női labdarúgócsapata. A szombathelyiek közül Szakonyi és Siklér is három-három találatot szerzett.

Kiütéses Viktória győzelem

Az alósházi rájátszás harmadik fordulójában a csoport első helyén álló Viktória a sereghajtó Újpest csapatát fogadta. Ennek megfelelően a vasiak rögtön a mérkőzés elején nekiestek ellenfelüknek és bő negyedóra alatt 3:0-ás vezetésre tettek szert. A szombathelyiek valamennyi találatát Szakonyi Emese szerezte, aki így egy klasszikus mesterhármast mondhatott magáénak.

Szakonyi Emese - labdarúgó, Haladás-Viktória FC
“Tényleg, amit gyakoroltunk taktikai elemeket, azt szinte mindet meg tudtuk valósítani. Nagyon jó volt az összjátékunk, főleg az első félidőben. Nagyon jól begyakoroltunk minden taktikai és technikai elemet.”

Szakonyi Emese percei után Siklér Kinga parádés periódusa következett. A vasiak csatára 12 perc leforgása alatt vette be háromszor a vendégek kapuját. Így a félidőben már 6:0-ra vezetett a Viktória a kifejezetten mérsékelt teljesítményt nyújó fővárosiakkal szemben.

Siklér Kinga - labdarúgó, Haladás-Viktória FC
“Minden meccsen az a célunk, hoogy minél több gólt rúgjunk. Főleg most itt az alsóházban. Úgy gondolom, hogy az első félidő egész jól alakult a számunkra. Igazából jobb erőt képviselünk, mint az ellenfél. Nyilván nem írjuk le őket, de ez a mai nap nekünk jött ki kedvezőbben.”

A második félidőre csupán egy gólt maradt. Azt Heike Manhart lőtte az 55. percben, amivel be is állította a 7:0 arányú végeredményt. A szombathelyiek fölényes győzelmüknek köszönhetően továbbra is az alsóház élén állnak. Szakonyiék vasárnap 17 órakor a most tönkrevert újpestiek otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.