Hírek

Kistudósok tábora

2013. július 29., 10:41

Kis tudósok töltötték a hetet a Gyermek Házában. Mintegy negyven alsós végezhetett a héten kémiai és fizikai kísérleteket a négy őselemmel: a földdel, a vízzel, a levegővel és a tűzzel. Ezen kívül még egy tábor lesz ezen a nyáron, akkor már az iskolakezdésre készülnek a kicsik.

Kistudósok tábora

Mécsessel és levegővel is kísérleteztek a kis tudósok az eheti tábor utolsó napján, amikor a tűz volt a téma.

Tatai Ádám
„Csináltunk ilyen befőttes üvegeket, hogy ráraktuk a mécsesre és kinek égett tovább. A kis befőttes üvegeknél elaludt hamar, a nagynál meg sokáig égett, azért mert a nagy az több oxigént tartalmaz.”

Játszva tanultak a gyerekek a kis-tudós táborban, egész héten. Ma megvizsgálták, hogy meggyullad-e az alufólia, és hogyan ég a műanyag.

Szép Melinda - szakmai vezető
„Ezen a héten a négy őselemmel ismerkedtek meg, a tűzzel, a vízzel, a levegővel és a földdel. Különböző kísérleteket végeztünk, a mindennapi tematikában délelőtt zajlottak a kísérletek, a teremben, itt kint, különböző logikai feladványokat készítettek és kirándulásra mentek el, megnézték a vulkánparkot, ilyen jellegű dolgokkal foglalkoztak.”

Telt ház volt a táborban: 40 gyerek végezte csoportokban a kísérleteket, felnőttek felügyelete mellett. Aki nem tanult, az rajzolhatott vagy elfoglalhatta magát a játszótéren.

Németh Zita - táborvezető
„Alsó tagozatosok a gyerekek, van egy-két kisebbünk, akik most mennek iskolába, de végül is a feladatok meg a kísérletek azért annyira közérthető formában hozzák a fizika vagy a kémia világát, hogy a legkisebbek is, ha nem is teljesen, de azért értenek belőle.”

A Gyermekek Házában augusztus végén lesz újra tábor. Akkor az iskolára készülhetnek majd egy hétig a gyerekek.