Hírek

Kisgyerekekkel telt meg a rendőrség Söptei úti objektumának udvara

2013. április 22., 18:07

Látványos bemutatókkal, játékos feladatokkal várták az érdeklődőket a Rendőrség Napja alkalmából. Az ünnepi állománygyűlésen pedig elismeréseket adtak át.

Kisgyerekekkel telt meg a rendőrség Söptei úti objektumának udvara

Leginkább a szirénázó rendőrautóknak örültek a gyerekek, sőt, még egy retró kocsiba is beülhettek.

Bálint Vince a kommandósok felszerelésébe is belebújt.

- Megnézni a rendőrséget, jöttünk.
- És mi az, ami tetszik neked?
- A rendőrautó.

Bálint Konrád
Nekem a sziréna, meg a tűzoltóautó.

Mások azt próbálgatták, sikerül-e célba találniuk a tűzoltó locsolótömlővel.
A rendőrség sokrétű munkáját mutatták be a nyílt napon. A színes programok között volt kábítószerkereső-kutyás bemutató és lövészet is.

Tiborcz János - Vas megyei rendőrfőkapitány
“Több mint két évtizede Szent György, április 24. a Rendőrség Napja, amelyet mindig felhasználunk arra, hogy egy kicsit bepillantást engedjünk a mindennapjainkba. Ugye a rendőrség az alapvetően egy nem teljesen nyitott szervezet. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy megmutassuk: mit csinálunk, hogy csináljuk. Főleg gyerekek, fiatalok jönnek, és egy kicsit talán vonzóvá tesszük ezt a rendőri pályát a számukra.”

A rendőrnap alkalmából tartott állománygyűlésen az előléptetések mellett elismeréseket is átadtak. Verasztó István a közgyűlés “Szombathely közrendjéért”- díját vehette át Puskás Tivadar polgármestertől. A földgázelosztó társaság vezetője Vincze János főnyomozót jutalmazta meg gázlopás felderítéséért. A rendőrfőkapitány pedig “Vas Megye Rendőrségéért” címet adományozott Krecskó Erikának, a kormányhivatal igazságügyi szolgálata vezetőjének és a megyei polgárőr szervezetek szövetségének.