Hírek

Kisbusz az Aranyhídnak

2015. március 27., 16:33

A közgyűlés döntése alapján az önkormányzat 1,7 millió forinttal támogatja az Aranyhíd-iskolát egy gyermeket szállító kisbusz megvásárlásában. A támogatási szerződést pénteken írták alá.

Kisbusz az Aranyhídnak

Négymillió forintból új, gyermekeket szállító kisbuszt vásárol az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ. A régi jármű műszakija lejárt, és a rossz állapota miatt a javíttatása már nem lett volna gazdaságos. A kocsira viszot nagy szükség van a mindennapi munkában.

Berkes Marianna – elnök, Napház Alapítvány
„Az iskolánkban nagy számban vanak mozgássérült, Don-szondromás és autista gyerkmekek, akik a tömegközlekedésben nem tudnak részt venni. Ezért az iskolába illetve haza, valamint a terápiákra szállítjuk majd ezzel a kisbusszal őket.”

Az új gépjármű megvásárlásához szükséges pénzt nagy összefogással, magánszemélyek, cégek támogatásával sikerült összegyűjteni. Az önkormányzat is jelentős összeggel támogatja a kezdeményezést. Az erről szóló megállapodást pénteken írták alá.

Puskás Tivadar – polgármester
„Ehhez többen segítettek ennek a pénznek az összeadásában. Ehhez adott Szombathely Megyei Jogú Város képviselőtestülete 1,7 millió forintot, úgyhogy ezzel segítetünk a rászorulóknak.”

A gyerekek verssel köszönték meg az önkormányzat támogatását. Az intézmény vezetői várhatóan már a jövő héten megvásárolják az új kisbuszt.