Hírek

Kiosztották az Önzetlenség rózsája díjakat

2019. március 11., 15:23

Egészségügy, oktatás, érdekképviselet - többek között e területeken igyekeznek a nőkön segíteni a Zonta Club tagjai. Munkájukat sok civil támogatja a maga módján - a legodaadóbbakat az Önzetlenség rózsája elismeréssel jutalmazzák. Idén is kiosztották a díjat.

Kiosztották az Önzetlenség rózsája díjakat

“Van, akinek számára a szerelem határos a gyűlölettel. Van, akinek számára a szerelem határos a szeretettel.”

A Weöres Sándor Színház művészeinek előadásával kezdődött a Zonta Club Szombathely idei Rózsa-estje a Tó vendéglőben. Ez a második alkalom, hogy a nőnaphoz kapcsolódva, a szervezet nemzetközi szokásait követve a vasi megyeszékhelyen is elismerik támogatóik tevékenységét.

A nők hátrányos megkülönböztetése ellen küzdő civilek bálján ezúttal kifejezetten Paulik Ákos karnagynak szólt egyik tanítványának fuvolajátéka. A művészeti szakgimnázium pedagógusának vezetésével közel egy évtizede minden esztendőben ennek az iskolának a diákjai adják a Zonta Club adventi koncertjét - volt, hogy egészen rendhagyó műsorral. (díj: 13.25-)

Paulik Ákos - karnagy
“Sikerült úgy összeállítani a programot, hogy egy kivételével valamennyi komponista hölgy komponista volt, és bizony a saját előítéleteimmel is meg kellett küzdenem, amikor ezt a programot összeállítottuk.”

Hiszen kevés a női zeneszerző, és mégis olyan művek kerültek ki a kezeik alól, amelyeket méltán tűztek műsorukra a művészetisek. A diákok a zenei tehetségüket adták, mások pedig azt, amihez ők értenek, így sokszorozódik meg az erejük.

Pallósiné Toldi Márta - elnök, Zonta Club Szombathely
“A Zonta International 100 évvel ezelőtt alakult, és tulajdonképpen ez egy fantasztikus időtáv, és mégis azzal szembesülünk, hogy még nagyon sok tennivaló van a világon, hogy a Zonta-célok teljesüljenek. És ehhez kapcsolódóan gyűjtünk mi is.”

Most például kiemelten a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatása a céljuk, erre fordítják az est bevételét is. Emberi kapcsolatokban, élményekben gazdagabb életet igyekeznek biztosítani az elesetteknek - a kezdetek óta.

Takátsné Tenki Mária - alapító tag, Zonta Club Szombathely
“28 éve dolgozunk azon, hogy a nőknek a szerepét a városban minél jobban elismertessük. Felhívjuk a figyelmet olyan dolgokra, amelyek a nők életét érintő problémák. Dolgozunk azon, hogy tehetséges rászoruló gyermekek kapjanak lehetőségeket, és a családokat is segítjük, főleg az egyedül élő nőket.”

A Rózsa-nap bállal folytatódott, amelyen a Zonta társszervezetei is részt vettek.