Hírek

Kikapott Spanyolországban a Falco

2020. december 17., 23:25

A sárga-feketék gyenge első félidei játékuk miatt kilencpontos vereséget szenvedtek a Zaragoza vendégeként a Bajnokok Ligájában.

 

Kikapott Spanyolországban a Falco

A Falco KC Szombathely dobta a találkozó első kosarát, Anderson fantasztikus passzát Searcy váltotta két pontra, de a következő percek a hazai pályán játszó Zaragozáról szóltak.

A spanyolok nagyszerűen dobtak távolról, Perl eladott labdája után Ennis süllyesztett el egy triplát, így már az első negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség.

A Falco a második negyedben sem tudta tartani a lépést a spanyolokkal. Két perccel a nagyszünet előtt egy újabb hazai trojkával már 20 ponttal vezetett a Zaragoza. 1:12- A második félidőben már sokkal jobban játszott és folyamatosan faragta le hátrányát a Falco. Lake hatalmas zsákolásával hat pontra jöttek fel a sárga-feketék. Váradi a betörés után jól osztott ki, a Falco amerikai centere pedig ellentmondást nem tűrően tömte át védőjét.

A negyedik etap elején Ennis visszalépős tripljával újra tíz fölé növelte előnyét a Zaragoza, 1:45- de Milosevics dudaszós kettese még életben tartotta a szombathelyi reményeket. 2:04- Hiába, két és fél perccel a vége előtt 14-re duzzadt a különbség, innentől már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Falco. A sárga-feketék végül kilenc ponttal, 85-76-ra kaptak ki Spanyolországban, így két vereséggel és egy győzelemmel állnak a BL-ben.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco KC Szombathely
“Az első félidőben magunknak okoztunk problémát, nagyjából mindent rosszul csináltunk. Félve játszottunk, ezért 15 pontos hátrányba kerültünk. A második félidőben már sok jó dolgot láttam, támadásban és védekezésben is tudtuk, hogyan kell játszani. Boldog vagyok, amiért rákényszerítettük a hazai csapatot, hogy 40 percig komolyan vegye a meccset és végig koncentráljon.”

A Falco nem sokat pihenhet, pénteken már a Jászberény vendégeként lép pályára az NB I-ben.