MNB
MNB - 2

Hírek

Kiesett a Magyar Kupából a Haladás-Viktória

2020. október 13., 19:25

A szombathelyi lányok hazai pályán kaptak ki a Diósgyőrtől a nyolcaddöntőben.

 

Kiesett a Magyar Kupából a Haladás-Viktória

A legjobb nyolc közé jutás volt a tét a Haladás-Viktória-DVTK női labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzésen. A két együttes egy héttel korábban a bajnokságban csapott össze egymással a Király Sportlétesítményben, akkor nem született gól a találkozón. Az eső miatt ezúttal is rendkívül mély, nehéz talajon léptek pályára a csapatok. A fiatal szombathelyi gárda meddő mezőnyfölényt alakított ki a légiósokkal is felálló Diósgyőrrel szemben az első félidőben, de nagy helyzetig nem jutottak. A vendégek egy szerencsés gól és egy hazai labdavesztés után a szünetben 2-0-ra vezettek, így nehéz helyzetbe került a Viktória.

A második játékrészben sem változott a kép: a Viktória egyértelmű fölényben játszott, többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A mély talajon leginkább a küzdelem dominált, a szombathelyi lányok nem tudták feltörni a kontrákra építő vendégcsapat védelmét. A Viktória nem talált a Diósgyőr kapujába, így kettő-nullás vereséggel búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Szabados György - vezetőedző, Haladás-Viktória
“Azonos harcmodort választó két csapat volt, és abból az a csapat jön ki eredményesebben, aki gólt is tud rúgni. Sajnos mi ebben most alulmaradtunk, de remélem, hogy a bajnoki mérkőzésen most már elővesszük azt a futballcipőt is, amiről esetleg a kapu felé pattan a labda.”

A Viktória legközelebb a szegedi Kész-Szent Mihály vendégeként lép pályára az NB I-es bajnokság hetedik fordulójában.