Hírek

Kiállították a Szépítő Egyesület pályázatára érkezett rajzokat

2019. április 26., 13:30

Alma mater szobor, Cézár kutya, nagytemplom - néhány olyan látnivaló Szombathelyen, amely egy pécsváradi rajz szakkör sérült kis diákjait is alkotásra késztetett. A szépítő egyesület összegyűjtötte és közszemlére tette a pályamunkákat.

Kiállították a Szépítő Egyesület pályázatára érkezett rajzokat

Úti könyvekből, albumokból és az internetről merítettek ihletet azok a pécsváradi értelmileg sérült gyerekek, akik rendszeresen rajzolnak egy szombathelyi szervezet felhívására.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“2016-ban érkezett először a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményétől rajz a pályázatunkra, és utána minden éven érkezett. És úgy gondoltuk az iskolával együttgondolva, hogy ezeket a rajzokat itt most kiállítanánk, és a szombathelyi gyerekeknek is megmutatnánk, (hogy a nem szombathelyi gyerekek is tudnak olyan pályázatra pályázni, ami nem a saját városukkal kapcsolatos.”) A ZÁRÓJELES RÉSZT LEVEHETNÉNK!

A rendhagyó kiállítás az Aranyhíd iskola aulájában nyílt meg. Nem véletlenül választották a szervezők ezt a helyszínt: a cél az, hogy a látottak nyomán azok a szombathelyi diákok is kedvet kapjanak a fejlesztő hatású alkotáshoz, akik hasonló nehézségekkel küzdenek.

Beretzky Imréné - zsűrielnök, tanár
“Lehet látni az értelmi képességét, az akaratát, a szorgalmát. Hogy milyen kis pontosan, milyen precízen készít, és mit képzelt el, mit szeretett volna lerajzolni. És az is nagy dolog, ha nem sikerül, de szeretett volna valamit lerajzolni. Tehát itt azt is néztük, hogy az egyszerű rajzoknál is nagyon fontos, hogy leült, és elképzelt valamit, és szánt rá időt, hogy ezt megcsinálja.”

Szobrok, jellegzetes épületek és elvontabb gondolatok - mind megjelennek a kiállított rajzokon, amelyek egy pécsváradi gyógypedagógus irányításával az ottani rajz szakkörben készültek az elmúlt években.