MNB - 2
MNB

Hírek

Kiállítás Veress Márton tiszteletére

2016. február 09., 16:32

Veress Márton, a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Karának korábbi dékánja 70. születésnapja alkalmából nyílt kiállítás. A megnyitón kollégák és diákok köszöntötték a professzort, és idézték fel nem csak oktatói és kutatói munkásságát, de hegymászó és túravezető élményeiket is.

Kiállítás Veress Márton tiszteletére

"Szeretném felvillantani azt a hallatlanul gazdag pályát, amit Veress Márton professzor úr bejárt."

Puskás János, a Földrajz- és Környezettudományi Intézet igazgatója köszöntötte 70 éves Veress Márton professzort, s méltattta oktatói és kutatói munkásságát a a tiszteletére nyílt kiállításon.

Puskás János - intézetigazgató, Földrajz- és Környezettudományi Intézet
"Veress Márton professzor úr a kezdetektől kezdve az oktató és kutató munkában részt vett. A kutatómunkája annyira szerteágazó, és olyan sok területre terjed ki, ami nagyon jó alapot ad ahhoz, hogy a hallgatóknak a képzésében olyan alapanyag, olyan alapdolog keletkezzen, amit a hallgatók eredményesen tudnak használni."

Az egyetem aulájában nyílt kiállítás végigkíséri a professzor, a kar korábbi dékánjának munkásságát.

Deák György - nyugalmazott főiskolai docens
"Én úgy érzem, hogy megérdemli a 70 éves professzor, hogy életútját bemutassuk az országnak, bemutassuk önmagunknak is."

Bár Veress Márton eddigi, iskolateremtőnek mondható munkássága önmagában kitesz egy életművet, a professzor továbbra is aktívan dolgozik.

Veress Márton - egyetemi tanár
"Jelenleg egy könyvön dolgozom, illetve az előkészületei vannak. A könyv témája illetve címe a glacio-karszt. Ez a glacio-karszt egy olyan karszt ami a karsztterületeken a jégtevékenység, tehát a jég és a karszt együttes hatását szeretném vizsgálni ebben a könyvben."

A kiállítás megtekinthető a Savaria Egyetemi központ C épületének aulájában.