Hírek

Kiábrándító Haladás vereség Kisvárdán

2018. szeptember 17., 13:57

Újabb vereséget szenvedett idegenben a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek ezúttal Kisvárdán kaptak ki 4:1-re és így visszacsúsztak a tabella utolsó helyére.

Kiábrándító Haladás vereség Kisvárdán

Némi meglepetésre az újonc Kisvárda kezdett jobban a Haladás ellen, és már a 17. percben megszerezte a vezetést: Ilic 7 méterről lőtt Király kapujának jobb alsó sarkába. Az első félóra végén pedig már 2:0 volt az eredmény, ugyanis Misic beadásszerű lövését Horváth pofoizta a hálóba. A Haladás vesszőfutása ezzel azonban nem ért végét: Misic az 57. percben egy óriási lövéssel alakította 3:0-ra az állást. Priskin ugyan nem sokkal később egy szép akció végén szépített, de az utolsó szó a hazaiaké lett: Ilic a 68. percben állította be a 4:1-es végeredményt.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Így nem lehet játszani és meccset sem nyerni. Két hetünk volt felkészülni erre a találkozóra, úgy látszik nem sikerült. Egy olyan csapattól kaptunk négy gólt, amelyik eddig hármat rúgott összesen.”

Az újonc  Kisvárda csapata egyre jobban szerepel az élvonalban. Dajka László tanítványai az utolsó két fordulóban hat pontot szereztek, amivel el is kerültek a kiesését jelentő helyekről. Ráadásul a Haladás ellen gólarányt is javítottak.

Dajka László - vezetőedző, Kisvárda
“Úgy gondolom, hogy amit mindig is mondtam: ha egy picit is tudunk előrelépni mérkőzésenként, az egy óriási dolog. Én ezt követelem a játékosoktól. Aki nem mer futballozni, az nálam nem játszik.”

A Haladás újabb veresége miatt visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor az ötödik pozícióban állomásozó Paks együttesét fogadják.