Hírek

Ki lesz az év vasi embere?

2019. január 07., 15:32

Idén tíz jelölt közül választja ki Az év vasi emberét a Vas Megyéért Egyesület kuratóriuma. A szavazás eredményét szombaton éjfélkor Vas megye és Szombathely város  bálján hirdetik ki az Agora Művelődési és Sportházban.

Ki lesz az év vasi embere?

Minden évben a megyebállal kezdődik Vas megyében a  farsangi mulatságok időszaka. Az esemény csúcspontját Az év vasi embere díj átadása jelenti.  

Balázsy Péter - elnök, Vas Megyéért Egyesület
„1998 óta keresi a Vas Megyéért Egyesület a Vas Megyei Önkormányzattal közösen Az év vasi emberét. Minden évben általában tíz jelölt közül választja ki immáron kicsit több mint tíz éve a kuratórium Az év vasi emberét. A kuratórium tagsága a megye életének különböző területeiről érkező ismert és sikeres emberekből áll. Amelyek közül öt főt az egyesület elnöksége, öt főt pedig a megyei közgyűlés kért fel. „

A kuratórium választja ki a jelölteket, majd a tagok több fordulós eljárás keretében döntik el, hogy ki lesz Az év embere.

Balázsy Péter - elnök, Vas Megyéért Egyesület
„A cél egyértelmű, hogy elismerjük azoknak a teljesítményét, akik a megye életében valamilyen szempontból meghatározót nyújtottak az adott évben, illetve az egész életművükkel. Így épülnek fel a jelöltek. Egy részük életmű jelölt, tehát teljes életművükkel szolgálják Vas megye fejlődését, gyarapodását, hírnevét. Más részük pedig aktuális teljesítményükkel, tehát a 18-as esztendőhöz kapcsolódó teljesítménnyel került kiválasztásra.”

Az idei jelöltek: Dévai Boglárka, Gyurácz Ferenc, Kiss Katalin, Merklin Tímea, Nádorné Vörös Ibolya, Pusztay János, Szabó Tibor, Tóth Csaba, Tóth Endre és Tóth Kálmán.

Az év vasi embere 2018 választás eredményét szombaton éjfélkor Vas megye és Szombathely város bálján hirdetik ki. Ekkor adják át a közönségdíjat is annak a jelöltnek, aki a közösségi médiában megszervezett szavazáson a legtöbb voksot kapta.