Hírek

Kézisek családi napja

2016. június 15., 10:24

Családi juniálist tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az egyetem udvarán és sportcsarnokában. Több száz gyermek és szülő vett részt az évzáró rendezvényen, melynek jótékony célja is volt.

Kézisek családi napja

Egy bohóc vezényelte a tornagyakorlatokat a kézilabdaklub szombati juniálisán. A gyerekek sokat nevettek, miközben a gyors instrukciókat próbálták követni. Jelen voltak a klub U13-as csapatának tagjai is, akik nemrégen Mezőtúron szerepeltek.

Horváth Anna - kézilabdázó
,,Bekerültünk az országos döntőbe, ahol ötödik helyezést értünk el és engem választottak a csapat legjobb játékosának és így bekerültem az U13-asok legjobb játékosai közé.”

Többféle mozgásos programból válogathattak a program résztvevői. A sportcsarnokban közös bemelegítés után akár focizhattak is, ez volt az egyik legnépszerűbb program. A szülők és a klub vezetői a bográcsok mellett sürgölődtek. A jó hangulatú programnak ezúttal jótékony célja is volt.

Tapolcai Gábor- sportmenedzser
,,A volt szombathelyi tévés műsorvezető, Maros-Kiss Adrienn tragikus hirtelenséggel elhunyt, és az ő gyermekeinek a megsegítésére szerveztünk egy gyűjtést.”

Egy gyűjtődobozba vártak felajánlásokat. A klub elnöke szerint az egyesület közösségi erejét hangsúlyozza, hogy segíteni akarnak a három anya nélkül maradt gyereken.

Pődör Zoltán - ügyvezető elnök, SZKKA 
,,Mindenképpen arra gondoltunk, hogy valamilyen szinten felkaroljuk őket. Egy kicsit szeretnénk, ha elterelhetnénk a figyelmet arról, ami történt a gyerekekkel és bevonni őket abba a közösségbe, ami itt van nekünk.”

A rendezvényre gyermekeivel kilátogató alpolgármester szerint a szombathelyi kézilabdát a jövőben élsportszerűen kell támogatni.

Molnár Miklós - alpolgármester
,,Óriási lehetőség előtt áll a szombathelyi kézilabda, hiszen komoly eséllyel indul majd az NB I/B-s bajnokságban, azzal a céllal, hogy még feljebb lépne. persze ennek egyéb következménye is vannak, hiszen magasabb osztályban nagyobb pénzügyi fedezet szükséges. Azt gondolom, hogy az évek óta hiányzó sportkoncepció elkészítése az rendkívül fontos.”

Ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások és sorversenyek várták a program több száz résztvevőjét a nap során.