MNB - 2
MNB

Hírek

Kezdődik a diplomamentő program második üteme

2014. július 28., 14:15

A főiskolákon oklevelet szerzett, de még nem nyelvvizsgázott hallgatóknak segít az állam ingyenes nyelvtanulási lehetőséggel. Várhatóan jövő tavasszal mutatkoznak az első eredményei a programnak.

Kezdődik a diplomamentő program második üteme

Itt, a Savaria Egyetemi Központ diplomaosztóján azokat is köszöntötték, akik nem diplomát, hanem nyelvvizsga hiányában csupán oklevelet vettek át.

Akik régebben megszerezték a nyelvvizsgapapírt, felhőtlenül ünnepelhettek.

Tóth Fanni
„Már középiskola alatt is nagyon érdekeltek a nyelvek, és számomra evidens volt, hogy az érettségi előtt megszerzem a nyelvvizsgámat, mert ez plusz pontot jelentett az egyetemi felvételinél és egyébként is úgy éreztem, hogy ez szükséges.”

Egyre többen vannak azonban, akik a nyelvtanulást, és a vizsgát a főiskolai tanulmányok utánra halasztották.

Horváth Szabolcs
„Tervezem a közeljövőben, méghozzá fél éven belül le szeretném tenni a nyelvvizsgát. Eddig fontosabb és más tanulmányaim voltak, a főiskola minden időmet lefoglalta.”

A nyelvvizsga nélkül záróvizsgázóknak segít az állami diplomamentő program, amelynek második üteme kezdődött júliusban. Augusztus végén indulnak a képzések, és folyamatosan, az év végéig lehet jelentkezni.

Horváthné Molnár Katalin – elnök-rektorhelyettes, SEK
„Ebben a programban, aki megkezdte a nyelvi tanulmányait, reméljük, hogy hamarosan nyelvvizsgázni fog, most még nem érezzük ennek a hatását, még nem jelentkeznek tömegesen úgy, hogy a diplomamentő programban szereztek nyelvvizsgát és kérik a diplomájukat. Viszont nagyon jó, hogy elindul a diplomamentő kettő, tehát mindazok, akik kimaradtak az első körből, most be tudnak lépni a második körbe.”

A diplomamentő programok várhatóan a jövő tavaszra mutatnak majd eredményt, akkor jelentkezhetnek a korábban végzettek - egyszerre sokan - a diplomáikért.