Hírek

Kétmillió forintból teljesen megújult a Mikes Kelemen utcai kutyafuttató kerítése

2018. augusztus 13., 15:33

Így nem csak esztétikusabbá vált a terület, de biztonságosabban is használhatják azt a Joskar Ola-lakótelepen élő ebtulajdonosok.

Kétmillió forintból teljesen megújult a Mikes Kelemen utcai kutyafuttató kerítése

Mazsi, a négyéves keverék kutyus és gazdája naponta 2-3 alkalommal is felkeresi kutyafuttatót, ahol az ebek kulturált körülmények között tölthetik idejüket. Korábban a  régi, hiányos kerítés miatt gyakran elszökdöstek a kutyák, ettől most már nem kell tartani.

Badics Krisztina
„Itt együtt játszanak, labdázunk, és most hogy itt az új kerítés, ezt biztonságosan meg tudjuk tenni. Az utca emberének se annyira elrettentő, hogy a kutyusok bármikor kimehetnek, és nekünk is egy biztonságosabb érzés, hogy itt lehetünk.”

A kutyafuttató eddig nyitott volt a hátsó erdősáv felé, most már esztétikus, horganyzott kerítés zárja körbe a területet. Ezen kívül egy pad-asztal garnitúrát is elhelyeztek itt. A vasárnapi átadón a Joskar Ola Alapítvány rajzpályázatán elsődíjas Varga Jázmin vágta át a nemzetiszín szalagot.

Kelemen Krisztián – önkormányzati képviselő
„Minden évben a lakók igényeinek megfelelően költöm el a képviselői keretemet, és 2018-ban jutottunk el odáig, hogy kicseréltük a Mikes Kelemen utcai kutyafuttató kerítését, ez picivel többe került, mint 2 millió forint, pár ezer forinttal.”

4-500 kutyás jár rendszeresen a területre, nem csak a lakótelepről. Az itteni ebtartó közösség kulturált módon, felelősen használja a kutyafuttatót, ami közösségépítő hellyé is vált az utóbbi időben. A régi kerítés elbontásában és az új felépítésében az alapítvány önkéntesei is részt vettek.

Bakos Ildikó – kuratóriumi elnök, Joskar-Ola Alapítvány
„Itt a kutyások tényleg felszedik a kutyapiszkot, mindenki zacskóval közlekedik, a kutyák jól neveltek, nagyon jó csapat jött össze itt a kutyafuttatón.”

Ugyancsak képviselői keretből nemrég kavicsozott pihenőparkot alakítottak ki a Pázmány Péter körúton és a Szent Márton utcában.