Hírek

Készülődés az iskolakezdésre

2015. július 31., 12:42

A papír-írószer boltok már teljes árukínálattal készülnek az iskolakezdésre. Július végén a legtöbben még csak nézegetnek. Érdemes több részletben beszerezni a szükséges tanszereket. 
    

Készülődés az iskolakezdésre

A tollak, ceruzák, füzetek, táskák gazdag választéka már várja a diákokat és szüleiket a papír-írószer kereskedésekben, de az igazi roham csak augusztus közepére várható. Júliusban leginkább azok a családok jönnek, akiknek most megy elsőbe a gyerekük.

Hajnal Veronika
“A nagyobbik lányommal  szoktunk bejönni vásárolni és nézegetni a táskákat, mert ő ugyan most volt hatéves és szeretett volna iskolába menni, de még kap egy évet, de a táskákat nagyon szereti nézegetni, úgyhogy készülünk az iskolára.”

Ha táska is kell, a tanévkezdés költsége akár a 18 ezer forintot is elérheti. A választék széles, határ a csillagos ég és persze a pénztárca.

Szalai Valéria - eladó, Írókéz áruház
“Ezeket a táskákat a teherbírás szempontjából is figyelembe kell venni, hogy illeszkedik a gyermekek hátára. Nem mindig a divattáskák a fontosak, inkább a praktikusság, az, ami jellemezze ezeket a táskákat.”

Leginkább az alsós gyerekek szüleinek nagy segítség a tanévet megelőző szülői értekezlet, ahol listát kapnak a legszükségesebb felszerelésekről. Ez alapján az eladók gyorsan össze tudják állítani a csomagot. 

Tóth László - ügyvezető, Írókéz áruház
“Nem árt, hogyha többször eljönnek, megnézik, hogy milyen ajánlatok vannak és akkor szeptember elsejéig, ha ezt többször meg tudják tenni, akkor egyrészt az összeget is tördelhetik, amire ráfordítják az iskolakezdést.”

Lehet, hogy egy kicsit több ideig tart, de érdemes a gyerekekkel együtt kiválasztani a kellékeket. Így biztos nem csalódnak, és ők is felkészülnek az iskolakezdésre.