Hírek

Készül a város a Húsvétra

2019. április 12., 14:51

Szombattól várják a vásárlókat a húsvéti pavilonokban az árusok. A Fő téren szerdáig különböző programok is színesítik a rendezvényt. Húsvét hétfőn a skanzenben csokikeresést és kézműves foglalkozásokat is tartanak. Minderről a Városházán adtak tájékoztatót.

Készül a város a Húsvétra

Bár az előrejelzés nem ígér kellemes tavaszi időt, április 13-án három órakor hivatalosan is nyit a húsvéti vásár. Puskás Tivadar polgármester köszöntője után a Koprive Tamburazenekar zenél.

Szombaton és vasárnap népi iparművészektől lehet ellesni a tojásdíszítés technikáit, hagyományőrző  faművesek tartanak bemutatót, lehet lovaskocsikázni a belvárosban, Kádár Ferkó fotószínházában pedig bárki készíttethet magáról húsvéti fényképet.

Hétfőtől szerdáig a Fő téren tojásfát díszítenek majd az óvodások.

Parais István - igazgató, AGORA
“Szombathely minden ovija visszajelzett. Óvónénistől, dadustól, családostól jönnek a kis ovisok, akik saját maguk által díszített tojásokkal díszítik a fát - reményeink szerint a helyi tűzoltók segítségével.”

Húsvét hétfőn, a Vasi Skanzenben 10 órától csokikeresésre hívják a gyerekeket. Délután két órától nyuszisimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal várják a családokat. Három órakor Az állatok nyelvén tudó juhász című vásári komédiával szórakoztatja a nézőket az Aranyszamár Bábszínház.

Csapláros Andrea - igazgató, Savaria Múzeum
Ez nemcsak a gyerekeknek fog szólni. A népi mesékből elemeket összegyűjtve egy darab épült fel, ami arról szól, hogy a juhász hogyan érti az állatok nyelvét, és ez mit jelent egyébként nekünk, hogyan változunk meg ezáltal.

A skanzenben szerveznek még locsolóvers-mondást és tojásfa-díszítést is. Ezek a programok múzeumi belépővel látogathatók.