Hírek

Készül a nyári szezonra a SZOVA

2016. május 25., 12:26

Készülnek a nyári szezonra a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. szabadtéri létesítményei. A Kalandvárosban március közepe óta fogadják a csoportokat, a Tófürdőben pedig most zajlanak az utolsó simítások a jövő szombati nyitás előtt. Kisebb-nagyobb karbantartási munkákra mindkét helyszínen szükség volt.

Készül a nyári szezonra a SZOVA

Óvodai és iskolai csoportoktól hangos hétköznap délelőttönként a Kalandváros. A forgalomnak tavasszal nem kedvezett az időjárás, de a korábbi évekhez hasonló számokat így is hozni tudta a létesítmény, eddig mintegy 10 ezer látogatót regisztráltak. A szokásos, szezon eleji karbantartást már elvégezték, néhány lépcsőt és játékot javítani kellett, a parkgondozás pedig egész nyárra feladatot ad a fenntartó cégnek.

Potyondi Nikolett - kommunikációs referens, SZOVA Zrt.
“Folyamatosan pótoljuk ugye az esésvédelmi felületeket is, hiszen a biztonság az rendkívül fontos szerepet játszik. Tehát a faaprítékot, a homokot, a kavicsokat, ezeket folyamatosan ellenőrizni kell, hogy megfelelő mennyiségben vannak-e a játékok alatt, illetve körül.”

Május utolsó hétvégéjén a nyitva tartás is megváltozik, ezentúl este 8-ig várják a gyerekeket és szüleiket, ráadásul most vasárnap délután gyereknapi programmal is készülnek.

A Tófürdő még nem nyitott ki, itt a napokban végzik a kisebb-nagyobb helyreállítási munkákat és a takarítást. Mintegy 50 négyzetméteren kellett kicserélni a csempét és a fugát, de festésre volt szükség az öltözőben és a mellékhelyiségekben is. Ami a várható forgalmat illeti, a Fedett Uszoda és a Termálfürdő várható átépítése idén új helyzetet teremt.

Potyondi Nikolett - kommunikációs referens, SZOVA Zrt.
“A Tófürdő fog helyet biztosítani olyan sportegyesületeknek, akik amúgy az edzések alkalmával a Termált, illetve az uszodát szokták használni. Illetve biztos, hogy sokan lesznek azok, akik amúgy oda mennének strandolni, nem szeretnének vidékre utazni, és ezért a Tófürdőt fogják igénybe venni, hozzánk jönnek majd a Termál helyett.”

A tervek szerint idén először június 4-én, szombaton lehet strandolni a Tófürdőn. A jegyárak mindkét létesítményben csak minimális mértékben nőttek.