MNB
MNB - 2

Hírek

Kerek házassági évfordulót ünneplő párok találkoztak a Székesegyházban

2017. június 26., 16:26

Mintegy 450 házaspár vett részt a Székesegyházban a hétvégi találkozón. Hagyomány, hogy az egyházmeg.óye közös ünnepre hívja az adott évben kerek házassági évfordulót ünneplőket A jubilálókat a Szombathelyi Egyházmegye leendő megyéspüspöke is  köszöntötte.

Kerek házassági évfordulót ünneplő párok találkoztak a Székesegyházban

"Áldott vagy Istenünk, mert életünk folyamán, jó és balsorsban, jóságosan mellettünk álltál."

Együtt mondtak köszönetet és hálaimát a házaspárok a közösen eltöltött évekért a Székesegyházban megrendezett találkozón. Voltak, akik ebben a templomban mondták ki a boldogító igent.

Gyuk Mihály és Gyuk Mihályné
2 gyermek, 5 unoka. Munkával, sikerek mindkét részről. És legfőképp mindennapi, szakadatlan szeretet. Egyetemisták voltunk. És úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. Ki kell mondanunk, hogy nagyon jól sikerült, nagyon megtaláltuk egymást.

A család évében, 2011-ben merült fel a gondolat, hogy Szombathelyen szentmise keretében köszöntsék a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Azóta már hagyománnyá vált ez a kezdeményezés. Célja, hogy a házasságot, mint a férfi és nő közötti életre szóló szövetséget példaként állítsa a társadalom elé.

Horváth József, pápai prelátus
A házasságban élők gondoskodnak az utódokról, de nem csak úgy, hogy nemzik őket és tegyenek amit akarnak, hanem felnevelik őket az életük példáját, az értékrendjüket adják nekik. Ezt az értékrendet nem lehet máshonnét megtanulni csak a szülőktől. Ezért fontos, hogy a szülők, a férj és a feleség, megmaradjanak mindig a kölcsönös szeretetben.

Székely János, kinevezett szombathelyi megyéspüspök is köszöntötte a jubilánsokat. Szentbeszédében kiemelte: a férj és a feleség egymás számára a teremtő Isten ajándékai. Arra kérte a párokat, mondjanak köszönetet egymásnak az elmúlt évekért.

Székely János, kinevezett szombathelyi megyéspüspök
Kedves jubilánsok. Ez a nap erről szól, a köszönetről. Egymásnak és Istennek. Örülnék, ha ki tudnák mondani mai napon, szavakkal, gesztusokkal a társuknak, hogy mennyi mindenért hálás vagyok, mennyi mindent köszönök.

A szentbeszéd után a házaspárok megerősítették az esküvőn tett fogadalmukat, majd Székely János megáldotta a jubilánsokat. A párok egy emléklapot kaptak ajándékba az életükben oly fontos jubileum alkalmából. Az ünneplést agapé, az egyházmegyei könyvtár és a Látogatóközpont megtekintése, a székesegyházi kilátóban tett látogatás és beszélgetések zárták.