Hírek

Kémiatanárok kongresszusa

2015. április 21., 16:40

Vízzel működő autóval ismerkedhettek meg a kémiatanárok kongresszusán a szombathelyi tanárok. A tapasztalatátadást megcélző szakmai konferenciának az Őrvidék Ház adott otthont.

Kémiatanárok kongresszusa

Április elején rendezték meg Insbruckban az európai kémiatanárok kongresszusát. Az ott bemutatott tudományos eredményekkel, tapasztalatokkal ismerkedhettek meg az Őrvidék Házban a szombathelyi kémiatanárok.

Farkas Csaba, igazgató, Őrvidék Ház
"Nagy öröm számomra, hogy az ottani résztvevő, dr. Őry Imre nyugalmazott egyetemi docens az Őrvidék házban szeretné átadni az ott szerzett tapasztalatokat és tudást a Vas megyei kémiatanároknak."

A kísérletekkel színesített bemutatón résztvevők többek közt az élelmiszeriparban használt vegyületek, mint a melamin, a dioxin vagy a guargumi élettani hatásairól kaphattak tájékoztatót, de megismerhették egy vízzel hajtott autó modelljével is.

Őry Imre, nyugalmazott főiskolai docens
"Úgy gondoltuk, hogy amit esetleg külföldi konferenciákon, kongresszusokon láttam, láttunk, azokat valamilyen módon mutassuk be itt Szombathelyen a Vas megyei kémiatanárok számára."

A rendezvényen résztvevő kémiatanárok az előadás mellett szakmai tanácsadáson, illetve a Magyar Kémikusok Egyesületének éves taggyűlésével egybekötött tisztújításán is is részt vehettek.