MNB
MNB - 2

Hírek

Kelemen-nap az Aranyhíd iskolában

2018. november 27., 14:13

15. alkalommal szerveztek Kelemen-napot a magyar cserkésszövetség III. Kerületének cserkészei az Aranyhíd iskolában. A cserkész életformához hozzátartozik a mindennapos jótett, a rászorulók segítése. Ez most sem volt másképp.

Kelemen-nap az Aranyhíd iskolában

“A Kelemen-nap során segítünk, a Kelemen-nap során együtt vagyunk, sérült, rászoruló testvéreinkkel”

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Puskás Tivadar polgármester, majd emléklappal köszönte meg a szervezők munkáját. A cserkészek Szent Márton nyomdokain haladnak - hangzott el az ünnepségen. Életformájukhoz hozzátartozik a mindennapos jótett, a rászorulók megsegítése.

Loráncz Péter- cserkész
“Tizenhét éve cserkészkedem, és hát legalább 10 Kelemen-napon itt voltam. Igazából próbálunk ilyenkor együtt lenni, egy napot játszani a sérült emberekkel és megismerni jobban őket, az ő világukat, az ő életüket. “

Erre azért is van szükség, mert a  tapasztalatok szerint sokan nem tudják hogyan viselkedjenek, ha sérült társukkal találkoznak.  

Simonné Pungor Mária- cserkésztiszt
“Azt látom, hogy az emberek egy csomó mindentől félnek, amit nem ismernek, és én abban hiszek, vagy abban remélek, hogy amikor megismerünk valamit, vagy amiről lesz információnk, hogy együtt lenni jó,  akkor utána már nem fogunk félni azokban a helyzetekben.”

A cserkészszövetség másfél évtizede szervezi meg a Kelemen-napot, amely ezúttal az advent jegyében, ünnepi hangulatban telt. A kézműves foglalkozásokon koszorúk, mécsesek, papírdíszek. készültek, továbbá az érdeklődők megismerkedhettek Ekler Luca parasportolóval is.

Ekler Luca- parasportoló
“Zsofival ketten fogunk beszélni egy kicsit az életünkről, és arról, hogy a fogyatékosság nem hátrány, és, hogy ugyan úgy emberek vagyunk, csak kicsit  máshogy élünk, és erről lesz szó, hogy a többiek is megismerhessék. A többiekben pedig tudatosuljon, hogy sosem késő.”

A koszorúkötésből befolyt adományokat az Aranyhíd iskola alapítványának ajánlották fel.