MNB - 2
MNB

Hírek

Kazánházat árasztott el a víz

2020. október 06., 16:21

A fűtést már átmenetileg megoldották, szerdára pedig helyreáll a meleg víz szolgáltatás is az érintett lakásokban – ezt ígéri a Távhő. Péntek hajnalban egy magasnyomású vízvezetékcső meghibásodása lehetetlenítette el a Szombathelyi Távhőszolgáltató Rákóczi utcai kazánházának működését, amely a Petőfi és a Thököly utcák által határolt belvárosi területen közel 800 ingatlant lát el.

 

Kazánházat árasztott el a víz

Péntekre virradóra árasztotta el a víz a kazánházat. (3.13) Meghibásodott ugyanis ez a nagynyomású vízvezetékcső, amely nem a távhőszolgáltató rendszeréhez tartozik, ezért nem jelezték a berendezések.

„Kiütött egy válaszfalat, majd a további vízmennyiség a következő válaszfalat is kiütötte. Itt az összes berendezés víz alatt állt, sőt olyan mennyiségű víz volt a helyiségben, hogy számos tárgyat arrébb helyezett, többek között ezt az irányítást végző elektromos berendezést is leemelte a falról és ide lerakta.”

Méteres vízben álltak a pincehelyiségben a berendezések. A vizet a tűzoltók már kiszivattyúzták, így megkezdődhetett a kárfelmérés.

Kocsis Tóth Ildikó – sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
„Ez a kazánház a belvárosi területeket látja el a Petőfi Sándor utcától a Thököly utcáig a távhős épületeket. Mikor a meghibásodás történt, mi azonnal átálltunk a szolgáltatás tekintetében, így ezen a területen a fűtésszolgáltatás megoldott a másik két kazánházunkból.”

A meghibásodott berendezések cseréje, javítása várhatóan több hetet vesz igénybe. A másik két kazánház teljesítőképessége véges, így ha a külső hőmérséklet tartósan 5 fok alá süllyed, kevesebb meleg juthat az érintett házakba. Egyelőre 9 lépcsőház 115 lakásában még nincs meleg víz, de várhatóan ez a szolgáltatás újraindul szerdától.