MNB
MNB - 2

Hírek

Kaufbeureni zarándokok Szent Márton szülővárosában

2014. április 30., 14:44

Szent Márton szellemisége összeköti az embereket és összeköti a városokat is - kedden német zarándokok látogattak Szombathely testvérvárosából hozzánk. Elhozták Szent Crescentia képét is.

Kaufbeureni zarándokok Szent Márton szülővárosában

Több mint nyolcvan kaufbeureni zarándok vett részt az ünnepi szentmisén a Szent Márton-tempomban. A Tartományi Katolikus Népmozgalom tagjai és a Crescentia (Kreszcencia) kolostor rendfőnöknője és nővérei kedden érkeztek Szombathelyre.

Sabine Inning - elnök,Tartományi Katolikus Népmozgalom
„Minden évben ellátogatunk Európa egyik országába, városába, hogy megismerkedjünk a helyi nevezetességekkel. Tavaly például Szlovániába kirándultunk. Szombathelyen most járunk először, hamarosan városnézésre indulunk. Nagyon jól esik nekünk ez a szívélyes fogadtatás.”

A zarándokokat Schauermann János, a Szent Márton Plébánia plébánosa fogadta. Örömét fejezte ki, hogy ilyen sokat ellátogadtak Szent Márton szülővárosába, majd bemutatta a Szent Márton Látogatóközpontot.

A két város kapcsolata régre nyúlik vissza, 1992 óta hivatalosan is Szombathely testvérvárosa Kaufbeuren. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte, gőzerővel készülnek már a szent születésének 1700. évfordulójára.

„Az, hogy önök most, két évvel előtte ide jöttek, ez biztosíték nekünk arra, hogy két év múlva, 2016-ban szintén ide jönnek, s hívom önöket a jubileumi ünnepségekre”

A vendégek Kaufbeuren leghíresebb személyiségének, Szent Crescentia képének felnagyított mását hozták el ajándékba. A fogadás után a német zarándokok Fertődre és a Balatonra is ellátogattak.