Hírek

Katasztrófavédelmi verseny diákoknak

2011. április 11., 14:05
Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendeztek hétfőn az Oladi ÁMK-ban. Általános- és középiskolások vetélkedtek egymással. A csapatok különböző akadálypályákon mentek végig, és megmutathatták, mit tudnak például az elsősegélynyújtásról.
Katasztrófavédelmi verseny diákoknak

A legjobbak egy hét múlva, a megyei döntőn küzdhetnek tovább az országos fináléba jutásért.

11 állomáson kellett helytállniuk a csapatoknak, a legkülönfélébb próbatételek vártak rájuk. Itt például egy kerékpáros baleset sérültjeit kellett ellátni, a stabil oldalfekvést és a sebkötözési módokat bemutatni. Ezen az akadálypályán az ügyességüket tesztelhették a csapattagok, sisakban és vegyvédelmi ruhában kellett végighaladniuk rajta. A szentpéterfai csapatban több rutinos tag is szerepelt, volt, aki már negyedszer jött el a versenyre.

Haklits Anna - 8. osztályos tanuló, Szentpéterfai Általános Iskola
"Én az elsősegélyt szeretem, mert orvos szeretnék lenni."


A csapat a mentők és a tűzoltók segítségével készült a viadalra.

Skrapits Péter - tanár, Szentpéterfai Általános Iskola
"A tűzoltóknál tűzvédelmi feladatokat, a mentőknél elsősegélynyújtást, és otthon készültünk a többi feladatra."


12 általános iskola és 8 középiskola küldte el csapatait a szombathelyi polgári védelmi kirendeltséghez tartozó körzetből. A verseny célja, hogy a diákok megtanulják, mit kell tenniük veszélyhelyzetben.A csapattagok végigmentek egy kerékpáros akadálypályán, és beszámoltak arról is, mit kell tenniük, ha horgászat közben bombát találtak.

Az általános iskolások között a szentpéterfaiak nyertek, megelőzve a szombathelyi Reményik és a sorkifaludi iskola csapatát. A középiskolás kategóriában a szombathelyi Szent Györgyi lett az első, a kőszegi Jurisics Gimnázium csapata a második. Ők öten jutottak tovább a megyei fordulóra.