Hírek

Karbantartási munkálatok az uszodában

2019. szeptember 06., 14:53

Minden év szeptemberében bezár a fedett uszoda: karbantartási munkákat végeznek a szakemberek. A női és a férfi zuhanyzó is teljesen megújul, de közben a vízcserét is megoldják.

Karbantartási munkálatok az uszodában

Évente háromszor cserélnek vizet a fedett uszodában, egyiket mindig a szeptemberi karbantartási leállásra időzítik. Ilyenkor kitisztítják a rendszert, és 2100 köbméter vizet cserélnek ki.

“Körülbelül kétharmadáig van most tele ez a medence, és óránként 100 köbméteres töltési kapacitással egy napot vesz igénybe körülbelül, hogy tele legyen.”

Az uszodában múlt péntek óta dolgoznak a szakemberek.

Kántás Zoltán - fürdővezető, VASIVÍZ Zrt.
“Bár rendszeresen, napi szinten az előírásoknak mgfelelően történik at akarítás, az elhasználódásból, kopásból adódó felületi hibákat értelemszerűen már nem tudjuk takarítással javítani, illetve megoldani, ennek megfelelően évek óta alkalmazunk egy társaságot, ki egy speciális eljárás keretében egy szórásos eljárással a csempeburkolaton, illetve a fugákon speciális réteget hord fel a felületre.”

Ez nagyjából egy évig megfelel a közegészségügyi előírásoknak.

Déri Csaba - tulajdonos, Wanne Bt.
“A női és férfi zuhanyzónak a csempefelújítását csináljuk, egy több lépcsős tisztítás után egy speciális anyaggal egy forró levegős technológiával zománcot viszünk fel a csempére.”

Most négy ember dolgozik, a csiszolást végzik éppen. Védőruha van rajtuk, a hatalmas por megnehezíti a munkavégzést. Általában egy nap alatt végeznek is a burkolati felújítással.

A végeredmény egy szép, világos felület lesz - mintha új volna a fal. A fuga hibáit és a repedéseket is eltüntetik.

“Ezeket a hibákat kell itt kiglittelnünk, lecsiszolás után az egészet itt lejavítjuk, itt, ahol kell, itt, ilyen pontokon, és akkor meglesz a sima felület, ezt pedig lefújjuk egy az egyben!”

A városi uszoda hétfőn reggel hat órától ismét rendelkezésére áll a látogatóknak.