Hírek

Karate érmek Szardínia szigetéről

2018. június 20., 15:04

Hét érmet gyűjtöttek be a Leo Karate-do SE sportolói a Szardínia szigetén rendezett nemzetközi versenyen. A szombathelyiek közül Gál Enikő volt a legeredményesebb, aki küzdelemben és formagyakorlatban is az első helyen végzett.

Karate érmek Szardínia szigetéről

Négy versenyzővel képviseltette magát a Leo Karate-do SE a Szardínia szigetén 11. alkalommal megrendezett nyílt nemzetközi versenyen. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is minden kategóriában népes mezőny lépett tatamira. A szombathelyiek remekül szerepeltek, összesen két arany-, valamint öt ezüstérem lett a termésük. Közülük is kiemelkedett Gál Enikő, aki formagyakorlatban és küzdelemben is első helyen végzett.  Ráadásul mindkét döntőben egy angol válogatott karatékát győzött le.

Gál Róbert - vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Encsivel most nagyon meg voltam elégedve. A döntőben is betartott minden utasítást, amit nem mindig szokott. Most maximálisan elégedett voltam vele.”

Gál Enikő súlyos sérüléséből felépülve versenyzett az olaszországi viadalon. Ezúttal már nem csak formagyakorlatban, hanem küzdelemben is maximális teljesítményre volt képes. Ez pedig az eredményességében is megmutatkozott.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Márciusban próbáltuk meg az első küzdelmet. Előtte fél évet kihagytam. Versenyeken csak formagyakorlatban indultam. A márciusi versenyen még fájt a lábam. Most volt az első verseny, amikor mindengféle rögzítés, kenőcs nélkül tudtam versenyezni. Talán mondhatom, hogy most már teljesen felépültem.”

A nyári időszakban kevesebb verseny, erőpróba vár a Leo Karate-do SE sportolóira. Így viszont bőven jut idejük az edzésekre, edzőtáborokra is. A felkészülés fókuszában természetesen idén is a saját rendezésű Goju Kupa áll majd.