MNB
MNB - 2

Hírek

Karate érmek Szabadkáról

2017. április 01., 16:28

Négy éremmel tértek haza a Leo Karate-do SE sportolói a Szabadkán rendezett nemzetközi versenyről. A legeredményesebb szombathelyi karatéka Gál Enikő volt, aki két dobogós helyezést ért el a viadalon.

Karate érmek Szabadkáról

Hatalmas mezőny gyűlt össze a vajdasági Szabadkán tizennyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi nyílt karate bajnokságra. Több mint ezerkettőszáz  versenyző indult a viadalon, melyen a szombathelyi Leo Karate-do SE három sportolója képviselte a vasi színeket.

Gál Róbert -  vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Nagyon jó volt, nagyon pörgős. Gyors verseny volt. Tizenkettő küzdőtér. Először meg is voltam rémülve, hogy sohasem lesz vége ennyi indulóval, de az időben gyorsan pörögve rendezték a versenyt. Nagyon jó volt.”

A kis szombathelyi küldöttség összesen négy érmet gyűjtött be. Takács Klaudia és Takács Róbert egy-egy ezüstéremmel gazdagodott, míg Gál Enikó két alkalommal is dobogóra állhatott. A vasi klub élversenyzője katában, azaz formagyakorlatban ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult, küzdelemben pedig a harmadik helyen végzett.

Gál Enikő . versenyző, Leo Karate-do SE
“Nagyon erős mezőny volt a felnőtt korcsoportban is. Nagyon sok olyan versenyző is érkezett, akivel még soha nem is találkoztam. Még azt se tudtuk, hogy ők milyenek, mennyire ügyesek. Kevésbe lehetett kiszámolni, hogy mekkorák az esélyek. Szerencsére nagyon jól sikerült szerepelnem. Főleg a katában.”

A Leo Karate-do SE sportolóira a közeljövőben több jelentős feladat is vár. Gál Enikőék a tervek szerint jelentős nemzetközi és hazai verseenyeken is tatamira lépnek majd.