Hírek

Karate érmek

2016. szeptember 08., 14:52

Három érmet nyertek a horvátországi Csáktornyán rendezett nemzetközi viadalon a Leo Karate-do SE sportolói. A legeredményesebb szombathelyi versenyző Gál Enikő volt, aki két alkalommal állhatott fel a dobogó második fokára.

Karate érmek

Huszadik alkalommal rendezték meg Csáktornyán azt a nyílt nemzetközi karate versenyt, melyre ezúttal is népes mezőny jött össze. A Vas megyei színeket a szombathelyi  Leo Karate-do SE két  sportolója képviselte.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Nagyon jó hangulatú verseny volt. nagyon sokan voltak. Tíz országból 97 klub és 261 nevezés jött össze. nagyon erős mezőnynek számított. Eléggé vontatott volt, mert nagyon sok induló volt, de ezt leszámítva nagyon színvonalas versenyt sikerült szervezniük.  

A szombathelyiek közül Gál Enikő bizonyult a legeredményesebbnek, aki küzdelemben gyűjtött be két ezüstérmet. A 68 kilogramm alatti, illetve feletti súlycsoportban is dobogós lett. Jól szerepelt Kovács Ákos is. A fiatal versenyző az U10-es korosztály formagyakorlatában végzett a második helyen. Sajnos kumitében rögtön az első meccsén vereséget szenvedett.

Kovács Ákos versenyző, Leo Karate-do SE
“Szerintem nagyaon erős volt a mezőny. Katában ezüstérmet nyertem, amire nagyon büszke vagyok. Kumitében sajnos az első meccsemen kikaptam, ezért nem jutottam tovább. A jövőben még keményebben edzek, hogy a kumitében is jobb eredményeket érjek el.”

A Leo Karate-do SE három ezüstérmével elégedett volt Gál Róbert. A vasi klub vezetőedzője azonban már előre tekint, ugyanis hamarosan megrendezik saját nemzetközi versenyüket, a Goju Kupát.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Nagyon várjuk. Gőzerővel készülünk. Nagyon sok munka lesz vele. Jönnek Angliából, Algériából. Tizenkett-tizennégy ország durván 200 versenyzőjét várjuk.”  

A Goju Kupát idén az eredetileg kijelölt időpontnál egy héttel korábban, október 1-jén szombaton rendezik meg. Ismét az Aréna Savaria ad otthont a versenyzők körében nagy népszerűségnek örvendő viadalnak, melyen a tervek szerint a Leo Karate-do SE népes küldöttséggel képviselteti majd magát.