MNB
MNB - 2

Hírek

Karácsonyi ajándékozó körútra indultak a város vezetői

2012. december 19., 17:42

Három nap alatt több mint 30 intézményt keresnek fel, bölcsődékbe, óvodákba, idősklubokba, gyermekotthonkba visznek csomagot. Előre felmérték, hol, mire van szükség: a legtöbb helyen konyhai felszereléseket, szórakoztató eszközöket, játékokat kértek.

Karácsonyi ajándékozó körútra indultak a város vezetői

Intézményenként közel 100 ezer forint értékben vásároltak ajándékokat.

Villanytűzhelyet és mikrosütőt vittek a város vezetői mai ajándékozó körútjuk első állomásán a Zanati úti hajléktalanszállóra. Itt most ezekre volt a legnagyobb szükség.

Bujtás Edit - ügyvezető, Savaria-Rehab Team
"A közös konyhában tönkrement a villanytűzhelyünk, most kaptunk egyet. És egy mikrohullámú sütőt, aminek nagyon örülünk, mert az éjjeli menedékhelyre érkezők tudnak maguknak főzni."

A konyhai eszközök mellett élelmiszeradományt és téli ruhacsomagokat is szívesen fogadnának az intézményben, ahol naponta 40-50 rászoruló ellátását végzik ilyenkor - mondta el az igazgató. A hagyományos ajándékozó körúton Puskás Tivadar polgármester is részt vesz, aki több mint egy hónapos szünet után állt újra munkába. Előre felmérték az igényeket, mindehová igyekeznek hasznos dolgokat vinni. Idén 3,2 millió forintot fordítanak e célra.

Marton Zsolt - alpolgármester, Szombathely
A lehető legszélesebb intézményi részt látogatjuk meg bölcsődéktől az idősek otthonát, hajléktalan szállót, és mindent, ahol rászorulók vannak. Tárgyi ajándékot adunk az intézményeknek, és a dolgozók is gyakran kapnak ajándékot."

A Markusovszky-kórház gyermekosztályán lábadozó kis betegeknek is vittek ajándékot a városvezetők. Infúziós állványt és vérnyomásmérőt hoztak, a táskából pedig plüssmackó és társasjáték került elő. A gyerekosztálynak szívesen adományoznak a támogatók, Mikulás és karácsony környékén jön a legtöbb felajánlás. A játékok megszépítik a gyerekek mindennapjait, és segítik a gyógyulásukat.

Prof. dr. Oroszlán György - osztályvezető főorvos, Markusovszky-kórház
"A gyógyulás szempontjából fontos, hogy amikor épp nincs kezelés, nincsenek beavatkozások, vizsgálatok, akkor kellemes környezetben, játékosan, aktívan tölthessék el az idejüket a gyerekek."

Akit lehet, karácsonyra hazaengednek az osztályról, de az sem unatkozik majd, akinek maradnia kell, hiszen sok új játékkal ismerkedhet majd. A városvezetők csütörtökön további 15 helyre visznek ajándékot.