MNB
MNB - 2

Hírek

Karácsonyi adományokat osztottak a Joskar-Olán

2020. december 21., 15:59

Rászoruló joskar-olai családoknak osztott ki 100 darab tartós élelmiszerekből, édességből álló segélycsomagot a Szombathely Szent Márton Városa Gyebrovszki János Alapítvány. Egész évben folyamatosan próbálják segíteni azokat a rászorulókat, akik a látókörükbe kerülnek.

 

Karácsonyi adományokat osztottak a Joskar-Olán

Enikő kislányával érkezett az adományosztásra, férje önkéntes polgárőr, a vírushelyzet miatt sokkal nehezebben élnek, mint korábban.

Nyári Enikő
“Mellékállásomat elvesztettem, kocsában dolgoztam, és havi szinten elég szép összeget mellékezünk most mert nincsen. Kislányomat neveljük, úgyhogy most isten igazából csak az van, amit a gyárban keresek, amit ugye tudni, hogy nyolctól négyiges munkakörben nem olyan sok.”

Nagy segítség nekik az ünnepi készülődésre a nagy táska élelmiszer.

Liszt cukor, édesség, tartós élelmiszer van a csomagokban. Összesen 100 családnak tudtak segíteni a több ezer forint értékű adománnyal.  

Bakos Gábor - a Joskar Ola Alapítvány tagja
“Nagyon sok segítséget kapunk ugye a családsegítőtől. Kontaktjaink vannak iskoláknál, óvodáknál és ugye onnan kapjuk azért a híreket, hogy ki az, aki rászorul a csomagokra. És így próbálunk segíteni a családoknak.  

A járvány miatt az alapítvány számos idei programja elmaradt, de tudtak segíteni pl. a maszkosztáskor és most, a karácsony előtti időszakban is.

Kelemen Krisztián - a lakótelep önkormányzati képviselője
“Az élelmiszer adományosztás az nem maradhat el. Most itt vagyunk éppen a Joskar Ola Alapítvány Szent Márton utcai irodájában, és itt történik az élelmiszer-adomány csomagoknak a kiadása, amelyek a Szombathely Szent Márton Városa Gyebrovszki János Alapítvány jóvoltából kerültek az alapítványhoz egy pályázat keretében.”    

Szombaton végül mindenkihez eljutott a csomag. Aki az előre kiküldött meghívóval - egészségügyi okból - nem tudott eljönni, annak személyesen vitték el az adományt az alapítvány munkatársai.