Hírek

Karácsony-váró adventi ünnepség a Víztoronynál

2017. december 07., 16:20

Harmadik alkalommal hívta és várta a Víztorony Egyesület a körzetben élő kis- és nagycsaládosokat közös Karácsony-váró adventi ünnepségre. A hideg idő ellenére sokan kilátogattak a KRESZ parkba, ahol gyűjtést is szerveztek a kerületben élő idős, beteg, elhagyatott emberek számára.

Karácsony-váró adventi ünnepség a Víztoronynál

Sok-sok kisgyerek várta izgatottan a Mikulást a KRESZ parkban. Az egyik helyi civil klub jóvoltából a kis ünnepségen mézeskaláccsal kedveskedtek a programra kilátogatóknak.  

Németh Tiborné
"Jó kezdeményezésnek tartom, a gyerekek miatt, most abban a korban vannak, hogy nagyon örülnek, nagyon várják a Mikulást, nagyon szép gondolat ez."

Hó és szán híján lovasszekéren érkezett a Mikulás a Víztoronyhoz a gyerekek legnagyobb örömére. A szokásoktól eltérően idén a programot nem advent negyedik, hanem első hetére időzítették a szervezők. Sátory Károly képviselői keretéből 400.000 forinttal támogatta a rendezvény megvalósulását.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
"A célja ennek a kezdeményezésnek, úgy mint a többinek is, hogy ezt a parkot, a Víztorony környékét megtöltsük élettel télen is. És természetsen más célunk is van: elsősorban az, hogy érezzék itt a körzetben lakók, hogy próbálunk odafigyelni. Próbálunk odafigyelni azokra az idősekre, elhagyatott emberekre, akiknek jól esik, hogy rájuk gondolunk."

A programon részt vett Puskás Tivadar polgármester is, aki köszönetet mondott a szervezők munkájáért és a Mikuláshoz kapcsolódó legendákról mesélt a gyerekeknek. Az eseményt a Szombathely „Szent Márton Városa” Jóléti Alapítvány is támogatta.

Hamza István - kuratóriumi elnök, „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítvány
"Az alapítvány részére egy nagy öröm az, hogy vannak olyan civil kezdeményezések, mint ez a Víztoronyért Egyesület is, akik a környéken élő, valóban nehézsorsú családokat, gyermekeket, időseket is összegyűjtik, rendeznek számukra ünnepségeket."

A Víztorony aljában várták azokat a felajánlásokat, amelyekből a szervezők a körzetben élő 50 egyedülálló idős, beteg embernek állítottak össze tartós élelmiszercsomagokat.